Domingo bocsánatot kért, amiért flörtölni mert harminc évvel ezelőtt

"Az elmúlt hosszú hónapok alatt töprengtem a vádakon, amelyeket több kolléganőm hozott fel ellenem. Tiszteletben tartom, hogy ezek a nők végül eléggé biztonságban érezték magukat ahhoz, hogy megszólaljanak. Szeretném, ha tudnák, valóban sajnálom, hogy fájdalmat okoztam, és teljes felelősséget vállalok cselekedeteimért" – idézte több spanyol sajtóorgánum Plácido Domingo közleményét, amelyben bocsánatot kért azoktól a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg az elmúlt fél évben.

A 79 éves tenor hangsúlyozta: elkötelezett amellett, hogy pozitív változás menjen végbe az opera világában, és senkinek se legyen ilyen tapasztalata.harminc évvel ezelőtt

A spanyol média beszámolt arról is, hogy az amerikai zeneművészek céhe (AGMA) hat hónapos vizsgálatának eredményeként megállapította a spanyol tenor "nem megfelelő viselkedését", amely a "flörtöléstől a szexuális utalásokig" terjedt a munkahelyen és azon kívül egyaránt.

Plácido Domingo ellen azután kezdődtek vizsgálatok különböző szakmai szervezetekben és intézményekben, hogy tavaly augusztusban az AP amerikai hírügynökség nyilvánosságra hozta: nyolc operaénekesnő és egy balerina még az 1980-as években elkövetett szexuális zaklatással és szexuális töltetű illetlen magatartással vádolta meg Domingót.

Hírdetés

Plácido Domingo akkor rendkívül zavarba ejtőnek és pontatlanul megfogalmazottnak nevezte a vádakat.

Mindig azt hittem, hogy valamennyi kapcsolatom egyetértésen alapult – mondta.

A botrány kipattanását követően a kolléganőitől érkezett bejelentések száma húsz fölé növekedett, több amerikai fellépését is visszamondták különböző operaházak és zenekarok. A tenor októberben lemondott a Los Angeles-i opera főigazgatói posztjáról, amelyet 2003 óta töltött be, arra hivatkozva, hogy az őt ért vádak lehetetlenné tennék ottani munkáját.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »