Domaszéken táborozik a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye ifjúsága

Domaszéken táborozik a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye ifjúsága

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye ifjúsági közössége Kálmán József plébános, egyházmegyei ifjúságreferens vezetésével július 21–28. között a Szeged-Csanádi Egyházmegye képzési és szabadidős házában, a Szegedtől 10 km-re lévő Domaszék-Zöldfás Lelkigyakorlatos Központban nyaral. A tábor az egyházmegyei búcsúval zárul Máriapócson. A tábor hetében zajló programokról Kálmán József atya számolt be.

A táborba először érkeztek vonattal a fiatalok, ami jól indította a hetet, hiszen már ott elkezdődött a kötetlen, hangulatos, felszabadult beszélgetés, ismerkedés.

A hét programjainak csúcsa mindennap a jelen lévő lelkipásztorok által bemutatott szentmise. Kálmán József, Papp Tamás, Mike Ervin, Csapó Márton atyák, Ferenczi Nándor papnövendék, az egyházmegye támogatásával tanulmányait Magyarországon folytató nigériai Anaele Charles Chibuike és Mgbe Cyprian Amobi papnövendékek a tábor életében munkatársként is részt vesznek. A Merjünk Növekedni Krisztussal! (MENÖK) egyházmegyei tábor megszervezésében oroszlánrészt vállalt Gaga Zsuzsa nyíregyházi plébániai munkatárs, valamint Lajmán Gréta és Papp-Doktor Angelika debreceni munkatársak.

A tábor élete az eddig kialakult rendszer szerint valósul meg, így azon fiatalok, egyetemisták, akik visszatérő résztvevői a MENÖK-nek, szintén gazdagítják a munkatársi gárdát, így nekik köszönhetően is minden flottul és olajozottan működik.

A „Jó nekünk itt lenni!” (Mt 17,4) mottó jegyében mindennap egy-egy találkozásra fókuszálnak: Jézus találkozására a szamariai asszonnyal, Zakeussal, Péter apostollal és találkozására anyjával, Máriával. A szentmise elmélkedésein túl a fiatalok mindennap előadásokat is hallhatnak az adott témában, és kiscsoportokban személyes életükben megtapasztalt találkozásaikra is rátekintenek.

Hírdetés

A délutánokat közösségi játékok, kreatív, alkotói, szabadidős programok fűszerezik, valamint belvárosi sétát is tesznek Szegeden, ismerkedve a város nevezetességeivel és a Magyarok Nagyasszonya-székesegyházzal, ahol szentmisén vesznek részt.

A táborozók közössége a „Jó nekünk itt lenni” mottó üzenetét a fizikai valóságban is megéli. Kálmán József atya elmondta, hogy az idei tábor helyszíne különleges, gyönyörű; kulturált környezetben tölthetik el ezt a hetet és magas szintű ellátásban részesülnek.

A tábor résztvevői köszönetüket fejezik ki a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyének az együtt töltött hét megvalósulásáért, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegyének az impozáns környezetért, a vendégszeretetéért.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »