Dőlt a Jobbik a röhögéstől

Hangos derültséget váltott ki a Jobbikon belül, hogy épp a Fidesz adott ki közleményt a korrupcióellenes világnap alkalmából. Hiszen a Fidesz csak az elmúlt héten három esetben volt érintett korrupciógyanús esetekben.

Magyar Menedék - Badiny

Közleményében a Jobbik aláhúzta: még most sem tudni, hogyan nyert és mire költött el Gál Péter fideszes államtitkárt frissen alakult, 100 ezer forintos forgalmú cége 3 millió forint közpénzt.

Hírdetés

A Kecskemét Sport Egyesület Kft. gazdálkodása okán vádolták meg a helyi Fidesz volt elnökét, frakcióvezetőjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, ugyanis számlagyárat üzemeltetett. A Fidesz és az MSZP korrupciókoalíciójának bizonyítéka, hogy a botrányban egy szegedi MSZP-s képviselő rokonai is érintettek.

Az is kérdés, hogy a fideszes országgyűlési képviselő Tiba Istvánnál landolt több mint négy és fél millió forint korrupciós pénz vajon egy az MSZP-nél már megismerthez hasonló fekete pártkasszába, netán egy Simon Gáboréhoz hasonló titkos külföldi bankszámlára, esetleg egy egzotikus hely luxusbárjának pénztárába került-e.

A Jobbik kormányra kerülve korrupcióellenes hivatalt fog felállítani, a politikusok számára négyévente kötelezővé teszi a vagyonosodási vizsgálatot, eltörli a mentelmi jog idejétmúlt és indokolatlan privilégiumát, a politikusok által elkövetett gazdasági bűncselekmények esetében pedig megszünteti az elévülést és az elkövetőket dupla büntetési tétellel fogja sújtani.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »