Dollárhegyek a magyarországi ultraliberális cigányoknak Sorostól

Végignézve a Soros-alapítvány tavalyi támogatotti listáját, azt látjuk, hogy Magyarországon is igen jelentős a cigányokat érintő programok aránya, 637 ezer dollár az, ami nevesítetten a romaügyre jutott. A Romédia Alapítvány például hetvenháromezer dollárból dolgozhatta ki átfogó stratégiáját, a Romaversitas Alapítvány pedig negyvenezerből szervezhette önkénteseit.

Kétszázhúszezer dollárt kapott részben roma integrációt segítő tevékenységre az Autonómia Alapítvány. Tizenkilencezret a budapesti székhelyű Európai Roma Jogvédő Központ (European Roma Rights Centre, csak angol nyelvű honlapja van), a szervezet igazgatótanácsának elnöke Bíró András, az Autonómia alapítója. A Partners Hungary Alapítvány több projektjére összesen negyvenötezer dollárt nyert el, a Motiváció Oktatási Egyesület pedig nyolcvanezret a TanodaPlatform működésének segítésére és Intergration programjára. A Kompánia Alapítvány tizenötezer dollárt kapott a főként roma gyerekeket segítő Domino Tanodára.

A Romédia Alapítvány hetvenháromezer dollárból dolgozhatta ki átfogó stratégiáját, a Romaversitas Alapítvány pedig negyvenezerből szervezhette önkénteseit.

Hírdetés

A Születésház (jelenlegi nevén EMMA) Közhasznú Egyesület ötvenegyezer dollárt nyert el egy „nőközpontú szülési ellátási rendszer” kidolgozására, amelyhez roma nők tapasztalatait gyűjtötték össze. A Rodav Amaro Drom Egyesület húszezer dollárt költhetett „a közmunkával érintettek tájékoztatására” és annak vizsgálatára, hogy „ez a fajta foglalkoztatás segíti-e a romák társadalmi integrációját”.

A Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. megyei szervezete tizenkilencezer dollárt kapott jogi tanácsadási programra „a Miskolcon hajléktalansággal fenyegetett roma családok megsegítéséhez” – vagyis gyakorlatilag arra, hogy támadják a komplex telepprogramot.

Az Európai Roma Rendvédelmi Egyesületnek huszonötezer dollár jutott, az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítványnak tizenötezer, a Rosa Parks Alapítványnak szintén tizenötezer.

mho


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »