Dolinková benyújtotta lemondását, de Pellegrini még nem fogadta el

Dolinková benyújtotta lemondását, de Pellegrini még nem fogadta el

Kedden Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszter benyújtotta lemondását Peter Pellegrini államfőnek. Dolinková a találkozó után közölte, hogy a köztársasági elnök még nem fogadta el a lemondását.

Peter Pellegrini ugyanis arra kérte korábbi párttársát, hogy lemondásának hivatalos elfogadásáig még lássa el feladatait.

Pellegrini még hétvégén jelezte, hogy addig nem fogadja el a távozni készülő egészségügyi miniszter lemondását, amíg a kormányfő nem nevezi meg Dolinková utódját.

Hírdetés

Dolinková még múlt héten jelentette be, hogy távozik a tárca éléről. Döntését azzal indokolta, hogy úgy érzi, nem kap támogatást az egészségügy javítását célzó intézkedések megvalósításához. Kritizálta egyebek között az is, hogy a parlament jóváhagyta a konszolidációs intézkedéseket.

Fico az STVR hétvégi vitaműsorában azt mondta, az új egészségügyi miniszter személyéről a Hlas-SD dönt. A Hlas-SD egyelőre még nem rukkolt elő az új miniszter nevével, azt azonban már közölték, hogy az új egészségügyi miniszter folytatni fogja a folyamatban levő projekteket, és olyan megoldásokat fog keresni, amelyekkel összeegyeztethetők az egészségügyi szakemberek által megfogalmazott igények az anyagi lehetőségekkel, hogy a páciensek jobb ellátásban részesüljenek, és jobb szolgáltatásokhoz férhessenek hozzá.

Körkép.sk, teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »