Dolgozóinak tizedét bocsátja el a Boeing

Dolgozóinak tizedét bocsátja el a Boeing

Dolgozóinak tizedét bocsátja el a Boeing Mészáros Richárd2024. 10. 12., szo – 09:24

Dolgozóinak tizedét tervezi elbocsátani a Boeing repülőgépgyártó a következő hónapokban – közölte pénteken a Seattle-i központú világcég.

A vállalat új elnök-vezérigazgatója, Kelly Ortberg a dolgozók számára küldött tájékoztatóban azt közölte, hogy a leépítés egyaránt érinteni fogja a vállalatvezetői, középvezetői kört is, összesen mintegy 17 ezer embert. 

Hírdetés

A válságba került repülőgépgyártónál az elmúlt időszakban többeket már átmeneti szabadságra küldtek, amit a vezérigazgató közlése szerint az elbocsátások miatt felfüggesztenek. 

A Boeing világszerte 170 ezer ember foglalkoztat, az Egyesült Államokban az északnyugati Washington, és a délkeleti Dél-Karolina államban. 

A gazdálkodás konszolidációjának idejére a cég elhalaszt fejlesztéseket, így új, 777X nevű modelljének megjelenését 2025-ről, 2026-ra tolja, és a megrendelések kifutása után 2027-től leállítja a 767-es modellek teherszállító változatának gyártását. 

A Boeing 2019 óta 25 milliárd dollár veszteséget termelt, amihez hozzájárultak a cég által gyártott repülőgépek sorozatos meghibásodásai, amelynek nyomán nagymértékben csökkent részvényeinek tőzsdei árfolyama.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »