Dokumentumok: jobbikos családi panamát lepleztek le debreceni ex-jobbikosok II.

Megalapozottnak látja az ügyészség a Kőszeghy-Kulcsár klikk visszaéléseit. Varanyi és részben Rubi tárta fel Hajdú-Bihar megye jobbikos lordjainak viselt dolgait, Kőszeghy Ábelék Szasziékkal közös fekete üzleteit. Hajdú-Biharban a párt saját képviselőit cenzúrázta ki a hozzá közeli lapokból. Rubi Gergelyt is részben a Szebb Jövős ügy, részben azért rakták lapátra Vonáék, mert Kósa Lajos megamutyijába tenyerelt. Varanyitól is megszabadultak, mert komolyan vette a narancs és Kósa kiskirálysága elleni küzdelmet. Sándor azonban nem hagyta magát. Most feloszlatás és adóügyi vizsgálat fenyegeti a jobbikos alapítványt. 

Varanyi Sándor

Szorul a hurok Kőszeghy és Kulcsár körül

Kapcsolódó cikkek:

Jobbikos panamát lepleztek le Rubiék I.

Fideszes disznóságba nyúlt Rubi, ezért lett kegyvesztett a Jobbikban

Alább Varanyi Sándor facebook bejegyzése és a friss ügyészségi dokumentumok.„A Jobbik a rend pártja!”

Valahonnan ismerősen cseng ez a kijelentés. Mintha Vona Gábor szájából hallottam volna a legtöbb alkalommal. Ennek a kijelentésnek a biztos alapjain kezdtem el a munkámat 2010 őszén mint Jobbikos önkormányzati képviselő. Telt, s múlt az idő és egyre inkább az volt az érzésem, hogy engem itt valaki hülyének próbál nézni. Mint jobbikos „bulldog” igyekeztem a törvényességet számon kérni a debreceni önkormányzaton, és időről időre azt tapasztaltam, hogy a saját szervezetem ugyanazokat a törvénytelenségeket követi el, mint ami ellen egyébként harcolok. (Ahogy később kiderült, hogy jórészt egyedül.) Amikor szóvá tettem ezeket a szabálytalanságokat, egyre inkább kezdtem elveszíteni a népszerűségemet, és a szabálytalanságban érintett vezetőség szimpátiáját.

Hírdetés

A Szebb Magyar Jövőért Kulturális és Hagyományőrző Alapítvány alapító tagjaként Rubi Gergelytől kaptam levélben jelzést arra, hogy az objektív tájékoztatás és az egyenlő elbírálás az alapítvány által működtetett internetes hírportálnál (www.szebbjovo.hu) igencsak csorbát szenvedett. Ennek főszerkesztője Bodgán Szabolcs (művésznéven Szebb Jenő, egyébként a debreceni Jobbik alelnöke) rendszergazdája, kiadója pedig Kőszeghy Csanád Ábel (debreceni Jobbik elnök, megyei Jobbik alelnök), és annak felesége, Kőszeghy Deczki Anna újságíró, akik egy szűk baráti társaságot alkotnak. (Ők jó barátok!)

Az elnöki házaspár és egyik országgyűlési képviselő (Kulcsár) titkainak nem kívánt kiszivárgása és egyéb sérelmek miatt (Kulcsár Gergely megyei Jobbik elnökkel karöltve) olyan bosszúhadjáratba kezdett, hogy a Rubi fotóját és státuszait is ( az enyéimről nem is szólva) eltüntették a Szebb Jövő címoldaláról. Persze nem is kellett volna ott lennie, mint ahogyan senkiének sem, ugyanis a Jobbik internetes lapjának és az alapítvány által üzemeltetett portálnak nem lett volna szabad közös weblapon együtt működni, összefolyni, összekeveredni, mint ahogy korábban külön is volt.

De Kőszeghy Csanád Ábel (a továbbiakban csak K.Ábel) összevonta és a egyként kezelte, mindenféle egyeztetés, döntés és megkérdezés nélkül. Minthogy nyilvánvaló volt ennek szabálytalansága, többször is kértem, hogy a két weboldalt válassza külön, de erre semmilyen hajlandóságot sem mutatott az időközben indokolatlanul megnövekedett egóval bíró elnök. Ahogyan egyéb kéréseimet, ezt is el engedték a fülük mellett és K.Ábel újonnan fellelt önbizalmával, nem kis arroganciával kurtán, furcsán kivágta hogy: nem!!!! Lassanként az alapítványra a házaspár reá telepedett, és mint családi vállalkozást üzemeltették tovább. Így a pénzek is ennél a sleppnél koncentrálódtak.

Többszöri kérésemre volt hajlandó a kuratórium (mely leginkább K.Ábel által volt kézi vezérelve) a szabályosság visszaállítására vonatkozó felhívásomnak eleget tenni. Egyben jelezte azt is, hogy igencsak unja már az állandó akadékoskodásomat a szabályosság és a törvényesség miatt, a saját elképzelése és életfelfogása szerint nem kell azt annyira komolyan venni. Mi több fenyegetőzni kezdett! Persze fontos átgondolni ezt a hozzáállást, ugyanis nem világos, hogy ilyen felfogású ember mit keres a Jobbikban, mint a rend pártjában. De természetesen ez csak költői kérdésként merülhet fel, ugyanis évek óta világos, hogy ez csak üres szlogen a Pártban.
A helyzet egyre csak eszkalálódott, és amikor az általam alapított alapítványi lapban hazugságok közepette, gyalázni kezdtek, megszületett bennem az elhatározás, hogy megforgatom őket a saját fekáliájukban.

Ennek eredményeként kértem az ügyészséget, hogy az általam kifogásolt kérdéseket vizsgálja meg. E vizsgálat eredményét mellékletként csatoltam, mely szerint minden pontban igazolódtak az aggályaim.

Külön szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a dokumentum szerint a Jobbik közvetlen befolyást gyakorolt a hírportál működésére! Ami a Jobbik legkomolyabb kifogása volt a mindenkori hatalommal szemben, hogy az objektivitást és a kiegyensúlyozott tájékoztatást nem biztosítja!

És akkor a Jobbik ugyanazt teszi, mint ami ellen korábban a szavát oly határozottsággal felemelte!

Ilyen tekintetben most már a dokumentum birtokában, teljes telki nyugalommal ki lehet jelenteni, hogy semmiben nem különbözik bármely másik párttól, amelyek bizonyos sajtóorgánumokat pártszócsőként működtetnek.

Az ízléstelenség azonban még fokozható! Itt ezen hírportálon mely most már nyilvánvalóan a Jobbik közvetlen befolyása alatt áll, a nemzeti oldal híreit is szelektálták, sajátos érdekeiknek megfelelően.

Lassacskán a Kőszeghy és a Kulcsár család holdudvara és azok seggnyalói lettek szereplői a jobb sorsra érdemes alapítványi lapnak, mely többek között az adófizetők egy százalékos adójának felajánlásaival is rendelkezett.

Ezzel azonban még nincs vége a történetnek! Nem írtam itt az alapítvány működésének gazdasági anomáliáiról. Erre azonban a későbbiekben még visszatérek, de mindenképpen szeretném megvárni az ügyészség által indított NAV átfogó ellenőrzését, ugyanis erre vonatkozóan is tettem jelzéseket, mivel voltak igen erős aggályaim melyet szintén nem kívánt orvosolni a kuratórium.

FB nyomán magyarhajnal.com


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »