Dócs Dávid: káosz uralkodik a rendvédelemben – Rétvári: a Mi Hazánk jogsértéseket követett el

Dócs Dávid (Mi Hazánk) szerint káosz uralkodik a rendvédelemben, a rendőrség nem képes kielégíteni a társadalmi igényeket, nem vonzó az életpályamodell, nincs szakmai megbecsülés, és az utánpótlás sem megfelelő. A rendőrök kevesen vannak, fáradtak és alulfizetettek.

A Mi Hazánk szerint a rend az alapja mindennek, az nem lehet "politikai alapon eldöntött társadalmi hiánycikk", ezért a korkedvezményes nyugdíj visszaállítását újra meg kell tárgyalni, szakmai alapon kell a demotiváltságot kezelni, és jelentős béremelést kell végrehajtani a szektorban – mondta a politikus.

Hírdetés

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában azt állította, hogy a Mi Hazánk többször is provokálta a rendőrséget, jogsértéseket követett el azért, hogy bekerüljön a hírekbe. Egyetértett az ellenzéki képviselővel abban, hogy a rend az erős állam alapja, és rendőröket tisztelet illeti meg.

Emlékeztetett: a kormány morális és anyagi értelemben is igyekezett megbecsülni a rendőröket, idén – a béremelés és a fegyverpénz miatt – 197 milliárd forinttal több anyagi elismerésben részesültek, mint 2021-ben. Arról is beszélt: 2010-hez képest több mint háromezer fővel nőtt az állomány létszáma, a veszélyhelyzet utáni felmondások miatti egy százalék körüli fluktuáció pedig nem jelentős.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »