Dobrev osztja az észt

Dobrev osztja az észt

A fideszes képviselők és polgármesterek nem az őket megválasztó embereket képviselik, hanem a pártközpont utasításait hajtják végre – jelentette ki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője.

A politikus egy szerdai, XV. kerületi sajtótájékoztatón azt mondta, a kerület a legjobb példája annak, hogy a Fidesz gyakorlatilag „nem ismer se embert, se Istent”. A kerületnek hónapok óta nincsen költségvetése, mert a fideszes képviselők nem szavazták meg azt – hangsúlyozta. Nem érdekelte őket a helyiek érdeke, csak az, hogy ebből politikai hasznot húzzanak, ugyanis a Fidesz számára nem a kerület, a város, a falu lakosai a fontosak, csak a központi akarat – tette hozzá.

 

(…) Dobrev Klára példának nevezte, hogy Németh Angéla, a XV. kerület jelenlegi polgármestere, az ellenzék közös polgármesterjelöltje annak ellenére képes jól tenni a dolgát, hogy az önkormányzat fideszes többségű.

(…) Dobrev Klárát más témában többször is kérdezték arról, hogy Balla István, a DK komáromi képviselőjelöltje azt írta egy Facebook-bejegyzésben, hogy „Csökkent a bírkahús ára! Már csak 9000 ezer forintba kerül egy szavazat”. Az EP-képviselő azt felelte, nem ismeri a történetet, annak utána fog nézni és azt követően válaszol a kérdésre.

Hírdetés

(…) Megkérték arra, hogy illusztrálja példákkal korábbi szavait, amikor rasszistának nevezte a Fideszt. Dobrev Klára közölte: ezt támasztja alá a magyar iskolákban zajló szegregációs folyamat, ahogy az a korábbi plakátkampány is, amit „a Fidesz nem nevez antiszemitának, de aki már látott életében náci plakátot, az pontosan tudja, hogy erről van szó”. Ilyen az a rengeteg megjegyzés, bekiabálás és beírás a fideszesek részéről, amelyek annak alapján különböztetnek meg valakit, hogy hol született, milyen a bőrszíne, a vallása, a szexuális orientációja. Ez ma Európában elfogadhatatlan, ezzel kerülnek Európa szégyenpadjára – fogalmazott a politikus.

(…) Dobrev Klárát megkérdezték arról is, miért nem támogatja, hogy az EU kifizesse a magyar határvédelem költségeit. Azt felelte, hogy miután a kormány állítása szerint közel 250 milliárd forintot költöttek a kerítésre, így annak méterenként mintegy 1,5 millió forintba kellett volna kerülnie. Visszakérdezett, hogy reális ár-e egy kerítésért méterenként másfél millió forint, „még hogyha van is rajta néha egy-két hőkamera”?

Az EP-képviselő úgy fogalmazott: felháborító, hogy a Fidesz a számára legfontosabb témát is „lopásra használt fel”, mert ennek a pénznek „a jelentős része már megint a haverok zsebébe vándorol”. Hozzátette, ha Magyarország 250 milliárd forintot kér az uniótól, akkor abból lehetne inkább légkondicionálót szereltetni a kórházakba, illetve fel lehetne emelni az ápolók bérét.

Újabb kérdésre elismerte, hogy nem járt a határzárnál, de hangsúlyozta, sok videófelvételt látott róla, ezért pontosan tudja, hogyan néz ki.

Amikor megkérdezték, hogy férje, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt mennyibe került egy kilométer autópálya felépítése, annyit felelt: azoknak az autópálya-építéseknek a során minden egyes kilométer minden költsége számon kérhető volt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »