Dobrev megint az európai minimálbérrel hülyíti a magyarokat

Dobrev megint az európai minimálbérrel hülyíti a magyarokat

Klárika lebukot!

Ha az ember ránéz erre túlcsorduló elégedettséget sugárzó fényképre, amelyen Vadai Ágnes és Dobrev Klára fülig érő szájjal mosolyog, nyugodtan gondolhatná, hogy most valami nagy politikai húzás után vagyunk, amitől jobb lesz az embereknek.

Ahogy azonban a Demokratikus Koalíció esetében lenni szokott, ez egyáltalán nincs így, sőt. Pontosabban ők azt gondolják, hogy így van, pedig dehogy.

Dobrev Klára néhány órával ezelőtt tette közhírré Facebookján, hogy „Éjjel megszületett az előzetes megállapodás az EURÓPAI MINIMÁLBÉRRŐL!!!
Június 16-án a miniszterelnökökön a sor. Orbán nem sunnyoghat tovább, akkor kiderül, számítanak-e neki a magyar munkavállalók!”.

Ez ugye úgy hangzik, mintha az európai minimálbér egységes szintje a megállapodás révén máris faktum volna, és minden európai polgárt egyformán érintene. Klára asszony pedig azért boldog, mert ebben ő közreműködött, s hogy így milyen jó lesz az embereknek. Ezt a gondolatot erősítette meg valamivel később Vadai Ágnes, szintén közösségi oldalán, a következőképpen: „Dobrev Klára, EP képviselőnk az európai minimálbér érdekében dolgozott. És tegnap éjjel megállapodás született róla. Megígérte, megcsinálta! Ilyen vezetőkre van szüksége az országnak. ”

„Megígérte, megcsinálta”, írja ez a derék DK-s, mintha ő nem tudná éppen olyan jól, mint az átlagos újságolvasó, hogy hiába döntött erről az Európai Parlament, tagállami hatáskörről lévén szó, semmiféle jogosítványa nincs arra, hogy bármiféle, a tagállamokra nézve kötelező uniós szabályt alkosson. Neki ugyanis nem ez a dolga. Neki legfeljebb javaslattételi joga lehet az jogalkotói jogkörrel is rendelkező Európai Bizottságnak, amelyben az állam- és kormányfők majd döntenek. A döntés joga tehát ott van, ahol nem Dobrev Klára és neomarxista, bolsevik csapata, hanem Orbán Viktor és kollégái határoznak.

Vadai tehát ismét csak a hazugságot állítja be frissen és mosolygósan igazságnak, ahogy azt a Demokratikus Koalíciótól megszoktuk.

Dobrev Klára ismét csak ígérget olyan minimálbérrel, amelyről valójában szó sincs. Ráadásul megpróbálja azzal zsarolni Orbán Viktort, hogy június 16-án az Európai Tanácsban segítse elő az európai minimálbér megszavazását. Ennek érdekében használ olyan dehonesztáló kifejezést, hogy „sunnyog”, úgy beállítva a miniszterelnököt, mintha Orbán Viktornak nem lenne szívügye a munkavállalók érdekeinek képviselete. Hogy azonban mennyire érdeke, azt jól mutatja: éppen ezért emelte meg a kormány kétszázezer forintra a minimálbért, ami – nem mellesleg – magasabb, mint a Gyurcsány-kormány idején az átlagbér volt.

Hírdetés

Az európai minimálbérről egyébként a Dobrev-féle hazudozás már évek óta tart, pedig már éppen le lehetett volna szállni a döglött lóról. Nicolas Schmit még 2019-ben biztosjelöltként beszélt arról, hogy „nincs tervben egységes európai uniós minimálbér, miután túl nagyok a gazdasági különbségek a tagállamok között”.

A példa kedvéért: Bulgáriában a legalacsonyabb, ott a teljes munkaidőben foglalkoztatott, minimálbérre bejelentett dolgozók bruttó keresete 332 eurónyi összegnek felel meg. Romániában 515 eurónyi, Magyarországon 542 eurónyi, Csehországban 652 eurónak, Lengyelországban 655 eurónak felel meg. A legmagasabb, 2257 euró már évek óta Luxemburgban van, ám a többi Benelux-államban sincs ok panaszra az 1700 euró körüli mérték alapján. Összehasonlításképpen: az Egyesült Államokban 1110 euró jelenleg a szövetségi minimálbér.

Nem véletlenül mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, hogy
„Szó sincs minden tagállamra és kormányra kötelező érvényű és összegű európai minimálbérről, amelyet már az uniós politikusok is számtalanszor világossá tettek. Ez a hazugságáradat nem más, mint a választók tudatos félrevezetése, amely régóta visszaköszön a baloldali kampányokban.”
Kósa Ádám, az Európai Parlament fideszes képviselője Facebook-oldalán pedig azt írta: Dobrev Klára „fedezet nélküli ígéreteket tesz” és „megtéveszti még a saját választóit is”, mivel tagállami hatáskörbe tartozó témákat feszeget.

Magyarán – ahogy fentebb írtuk – az Európai Parlamentnek nincs kompetenciája a dönteni a kérdésben. Ennek ellenére Dobrev és Vadai úgy ünnepli magukat, mintha lenne valóban lenne a dologból valami.

Ebben az egész őrületben csak egy pozitívum van, méghozzá a magyar emberek bölcsessége. Ők ugyanis nagyon jól tudják, hogy amit Dobrev Klára az EP kampány óta egyebek mellett az európai minimálbérről mond, az átverés, színtiszta hazugság. Ezért nem is vették be ezt a maszlagot, áprilisban ezért ültették a DK-t oda, ahova való.

A hazudozók szégyenpadjára.

Horváth K. József – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »