Döbbenetes képek érkeztek Párizsból

Döbbenetes képek érkeztek Párizsból

Újabb utcai migránstábort számoltak fel kedden a francia hatóságok Párizs északi részén: az elfogadhatatlan higiéniai körülmények között élő több száz afrikai bevándorlót biztonságos helyre szállították – közölték a hatóságok. Egy héten belül ez volt harmadik táborkiürítés a francia fővárosban.

Az első buszok reggel fél 9 órakor érkezetek a Porte de la Chapelle metrómegálló körüli táborhelyre, ahol a rendőrség kérésére a migránsok a járdán ülve nyugalomban várakoztak az elszállításukra.

299 embert vittünk biztonságos helyre

– közölte Bruno André, a prefektúra kabinetvezetője. Hozzátette, hogy néhányan nem kívántak a buszokba beszállni. Összesen négyszáz átmenetei befogadóhelyet alakítottak ki Párizs környéki sporttermekben a migránsok elszállásolására, ahol megvizsgálják mindenki egészségügyi és adminisztratív helyzetét.

Azok, akik nem kívántak a buszokba beszállni, a francia hírügynökségnek elmondták, hogy miután már ujjlenyomatot adtak más európai uniós országban, attól tartanak, hogy a dublini menekültügyi szabályoknak megfelelően a francia hatóságok visszaküldik őket abban az uniós országba, ahol először regisztrálták őket.

Az elszállításra várók között olyanok is voltak, akik már évekkel ezelőtt megkapták a menekültstátuszt Franciaországban.

Igényeltem képzést és lakást is. Azt mondták, nincs számomra semmi

Hírdetés

– mondta a 30 éves Moussa az AFP-nek, aki annak ellenére az utcán él, hogy két éve rendelkezik tartózkodási engedéllyel. Elmondta, hogy a sátortáborban “hideg volt és minden piszkos”.  A 29 éves afgán Ahmad már benyújtotta a menedékkérelmét, de 45 napja a táborban aludt.

Itt nem biztonságos, az emberek részegek, pénzért verekednek

– mondta a férfi.  

A 26 éves szudáni Omart a múlt héten egyszer már elszállítottak egy másik sátortáborból egy átmeneti helyre, ahonnan viszont néhány nap múlva kitették.

A francia kormány januárban felgyorsította a hasonló kisebb táborhelyek felszámolását, miután a France terre d’asile (FTDA) nevű civil szervezet összesítése szerint január elején 2230 ezer afgán, szudáni, eritreai és szomáliai migráns élt sátortáborokban a párizsi utcákon.

MTI; Fotó: The Local France

www.pestisracok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »