Döbbenetes: katolikus hírportálokat tilt a Facebook

Döbbenetes: katolikus hírportálokat tilt a Facebook

Újabb mérföldkőhöz érkezett az abszurd virtuális diktatúra: bármiféle indoklás nélkül letiltották a Katolikus Válasz portálról történő közzétételt, és a blog linkjét sem lehet személyes üzenetként sem elküldeni. Ilyet eddig csak a kuruc.info, illetve a hvim.org-gal tapasztaltunk (valamiért a valóban működő hvim.hu-t továbbra is engedi elküldeni). Sőt, egyházzenei oldal és egy “karizmatikus” portál is erre a sorsra jutott.

Ha meg akarunk osztani a blogról egy cikket, a Facebook közli velünk, hogy a tartalom “sérti a közösségi alapelveit”.Jól értik, a liberális szabadságeszme fellegváraként kezelt Facebook alapelveivel ellentétesnek tartja a római katolikus vallást! A Katolikus Válaszon ugyanis nem “kirekesztő, xenofób, rasszista gyűlöletbeszédet” lehet olvasni – ezekkel a hamis vádakkal szokták ugyebár elnémítani az online térben a jobboldali, hagyományhű véleményeket –, hanem az egyház és a világ hagyományos, keresztény tanítás alapján értelmezett híreit.Ismét kibújt a szög a zsákból, a magát “értéksemlegesnek” és “elfogadónak” tartó liberalizmus és annak legfőbb tömegpusztító fegyvere, a Facebook egy nagyon is határozott (sötét, aljas és romboló) ideológia szerint irányítja diktatórikus módon a világot.A Katolikus Válasz közleménye:

A Facebook a blogoldalunk egyetlen linkjét sem engedi közzétenni, sem nekünk, sem olvasóinknak. Aki megpróbálja, az a bejegyzésére a linkelt cikk tartalmától függetlenül azt az üzenetet kapja vissza, hogy a cikk tartalma sérti a Facebook közösségi elveit.

Az üzenet semmilyen jelzést nem ad arról, hogy az elvek mely pontját és mivel sértjük. Mi is csak egy közzététellel próbálkozva szembesültünk a jelenséggel, a tiltásról értesítést, magyarázatot nem kaptunk.

Hírdetés

Amennyiben a cég nem oldja fel ezt a szerintünk abszurd tiltást, az oldalunk működése gyakorlatilag ellehetetlenül.

FRISSÍTÉS 03.08: A helyzet még rosszabb. A Facebook oldalunkról az összes valaha közzétett bejegyzésünket is eltávolították, amelyben a blogoldalunk linkje szerepelt.

FRISSÍTÉS 03.09: Olvasóink jelezték, hogy ugyanilyen Facebook-tiltás alá kerültek már korábban olyan katolikus oldalak is, mint a karizmatikus-pont-hu és az egyhazzene-pont-hu. A letiltottságuk tényét ellenőriztük és megerősíthetjük.

(Trón és Oltár – Szent Korona Rádió)


Forrás:szentkoronaradio.com
Tovább a cikkre »