Döbbenetes jogi csavar a repülővel lezuhant focista ügyében

Döbbenetes jogi csavar a repülővel lezuhant focista ügyében

Az Emiliano Salát 17 millió euróért megvásároló Cardiff City nem fizeti ki a vételárat, mondván, nem lépett érvénybe a szerződés.

Az előzményekről röviden: a télen a Nantes 17 millió euróért eladta az argentin Emiliano Salát a walesi Premier League-szereplő Cardiff Citynek, ám a labdarúgó – úton Wales felé – halálos repülőbalesetet szenvedett, holtteste azóta sincs meg.

A Cardiff City mindezek után nem fizette ki a játékos vételárát, mondván, nem lépett életbe a felek közötti szerződés (a Premier League „nem fogadta be” még azt), mire a Nantes a FIFA-hoz fordult, hogy kicsikarja az összeget.

A BBC – az nso.hu cikke szerint – cardiffi forrásaira támaszkodva azt írja, hogy épp a Nantes kérte, hogy a walesi és a francia sportági szövetség is erősítse meg az átigazolás tényét, és a walesiek szerint épp attól semmis a szerződés, hogy „a megadott határidőig” nem ismerte el mindkét fél az érvényességet.

Hírdetés

Mivel pedig

Sala így nem is léphetett volna pályára a Premier League-ben, így kifizetni sem kell a vételárat – mondják a walesiek.

Nantes-ban közben azt mondják, január 21-én a FIFA regisztrálta az átigazolást, így nekik semmi közük ahhoz, hogy a Cardiff és a Premier League között mi a polémia tárgya,

az eladás megtörtént és kész.

A FIFA április elején foglalhat állást az ügyben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »