Döbbenetes emlékek kerülnek elő Koós Jánosról

Döbbenetes emlékek kerülnek elő Koós Jánosról

Koós János nagyon sok időt töltött az Express együttessel. Solymos Antallal baráti viszonyban is volt, az énekes-gitáros most egy interjúban emlékezik Koós Jánosra.

Barátságukról Solymos Antal ezt nyilatkozta: kapcsolatuk a különösnél is különösebb volt.

“Testvérek voltunk! Koós és az Express. Szállóige. Kapcsolódott hozzánk Hofi, Kovács Kati. Igen, ők kapcsolódtak az arany maghoz. Ezzel zárt lett a csapat. Millió hazai és külföldi előadás. Kis kultúrházaktól a stadionokig” – mondta Solymos Antal a feol.hu kérdésére.

Azokról a hétköznapokról is mesélt, amiket együtt töltöttek Koós Jánossal. Illetve pontosított: ezek nem voltak hétköznapok, inkább ünnepnapok. “Előfordult, hogy csak úgy átmentünk hozzá Silye Attilával, a basszusgitárosunkkal, csak beszélgettünk és vörösbort ittunk. Volt, hogy lejöttek a kis házunkba a Bakonyba, foci, éneklés, bogrács.”

Hírdetés

Koós János a zenész-jéghokiválogatottban kapus volt. Gyakran bedobta a nagy trükkjét: jött az ellenfél csatára, ő az ormótlan kapusszerelésben keresztbe feküdt a kapu előtt. Ember nem ütött gólt.

A színészválogatottban is ő volt a kapus, Solymos a balhátvéd. 15-20 alkalommal játszottunk a Népstadionban telt ház előtt. Hetven­ezer ember tombolt a lelátón.

Kalandok a Szovjetunióban

Szédületes kalandjaik voltak a Szovjetunióban is – mondta Solymos. Ungvártól Vlagyivosztokig nem volt olyan kis- és nagyváros, ahol nem léptünk fel – emlékezett.

Mint mondta: olyan népszerűek voltunk, hogy keresztnévről ismertek minket. Úgy ünnepeltek minket ott, mintha a Beatles jött volna mondjuk Magyarországra. Több mint háromszázszor repültünk belföldi orosz légi járatokon. Felszálltunk mezőkről, gyulladt ki gép alattunk, összetört a cuccunk – minden volt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »