Döbbenetes adatok: a cigány népességrobbanás számai

Ezeken a helyeken növekszik leginkább a cigány népesség: két olyan megye is van, ahol már minden harmadik gyerek cigány.

Demográfiai forradalom zajlik Magyarországon, az iskolások között a pedagógusok jelzése alapján két olyan megye is van, ahol minden harmadik gyermek cigány származású. Népességrobbanás látszik, és nem csak keleten, a Dunántúlon is – olvasható a hvg-ben.

Az HVG Papp Z. Attilának, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete igazgatójának kutatását idézi. A kutató cselesen kerüli ki azt az 1993-as szabályt, miszerint nem lehet közvetlenül adatokat gyűjteni a cigány gyermekekről. Az országos kompetenciamérés során ugyanis a pedagógusoknak meg kell becsülniük a hozzájuk járó roma diákok arányát. Eszerint országosan 15 százalék a gyermekek között a romák aránya, van azonban néhány kiugró adat. A főváros VIII. kerületében a gyermekek 43 százaléka cigány származású és a VII. kerületben is messze az országos átlag feletti, 28 százalék ez az arány. Összesen hét kerületben tíz százalék feletti a roma diákok aránya, a főváros összességében pedig 8,6 százalék. Az országban 298 olyan iskola van, ahol a cigány kisebbség alkotja a többséget.

A folytatás, illetve teljes cikk a Roma tanulók becsült aránya megyénként táblázattal elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: 1990-ig, amíg a nagy demokráciának mondott valami ránk nem köszöntött, és voltak munkahelyek, addig annak, akinek nem volt adott hónapban 11 ledolgozott, vagyis biztosításban töltött munkanapja, annak nem járt a családi pótlék! A segély ismeretlen fogalom volt. 1990 után megszűntek azok a munkahelyek, ahol foglalkoztatták őket, utcára kerültek. Ezért aztán törölték azt a paragrafust, hogy biztosításban töltött időhöz legyen kötve a családi pótlék folyósítása, majd bevezették a segélyezést. A jövedelemhez alig jutó magyar többség nyakába varrták az eltartásukat. „Hálából” aztán következett a magyar lakosság életének ellehetetlenítése, a lopások, rablások, és sajnos az idős magyar honfitársainkat nemcsak kifosztják… Tisztelet természetesen a kivételnek! Aki mindezt szóvá merészeli tenni, az rasszista, antiszemita, sőt már trappista is.

Hírdetés

Amikor minden lehetőségük adott arra, hogy tanuljanak, nem tanulni járnak sok esetben iskolába, hanem a teljes ellátás miatt. Akik analfabéták maradnak, azok vajon milyen jogon szavazhatnak? Kié az a szavazat, amit ők leadnak? Hiszen azt, hogy hová tegyék az x-et, valaki megmutatja nekik. A Farkas Flórián-félék meg már egy külön rémtörténetet képeznek. Belőle „sikerült” a pöttyös múltja ellenére havi egymilliós miniszterelnöki tanácsadót kreálni. Következmények nélkül eltűnnek a roma felzárkóztatásra szánt milliárdok, többek között az uniós támogatások is! Meddig még? És mi lesz, ha már a magyar társadalom nem lesz képes eltartani az analfabétának megmaradókat?

Békéscsaba, 2017. április 19.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Nos, e lezüllési folyamatunk zavartalanul zajlik, mert a dolgokat változatlanul nem lehet a nevükön nevezni. Pedig nem látszik olyan nagyon bonyolultnak ez a néven nevezés. Mindössze annyit kellene elbeszélni, hogy a Magyarország felszámolását végző pusztító világerő, amely az elmúlt húsz év valamennyi kormányában meghatározó pozícióban volt, van és lesz, a cigányságot építette fel a leghatékonyabb tömegpusztító fegyverként a magyarság ellen.” (Részlet Bogár László: Polgárháború – külföldi megrendelésre? című cikkéből)

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »