Döbbenet! Hosszas mélázás után Hadházy mégis leteszi képviselői esküjét

Döbbenet! Hosszas mélázás után Hadházy mégis leteszi képviselői esküjét

Az Országgyűlés jövő hétfői ülésének tervezett napirendjében szerepel Hadházy Ákos képviselői eskütétele is. Felkerült a parlament.hu-ra az Országgyűlés hétfői és keddi plenáris üléseinek tervezett napirendje, melyek között Hadházy Ákos képviselői eskütétele is szerepel. Az LMP egykori társelnöke korábban egy interjúban arról beszélt, ha fideszes többség lesz 2018-ban, nem ül be az Országgyűlésbe. Majd később kijelentette: ha be is ül a parlamentbe, az esküt biztos, hogy nem Orbán Viktorral és Farkas Flóriánnal együtt fogja letenni. Ennek megfelelően – bár Hadházy a 2018-as áprilisi országgyűlési választáson képviselői mandátumot szerzett – valóban nem tette le az esküt akkor, amikor a többi képviselő: május 8-án, az Országgyűlés alakuló ülésén.

Az elmúlt időszakban számtalanszor kérdezték a képviselőt, hogy mik a tervei a jövőre nézve: végül felveszi, vagy nem veszi fel a mandátumát? A Hír TV-nek például pár nappal a választások után erről azt mondta, több mindent is át kell gondolnia. Az „átgondolandók” között említette például azt is:

El kell mondani őszintén, személyes kérdés is, az pedig az, hogy utána mennyire fogják az embert kicsinálni egy ilyen választás után, amikor úgymond beleköptem a levesükbe, ebbe a nagyon piszkos levesükbe. És az a mentelmi jog, vagy az a státusz, amit egy parlamenti képviselői hely jelent, ez védi vagy mennyire védi az embert. Engedtessék meg, négy gyerekem van, ezt is el kell mondani.

Ez utóbbi megnyilvánulásából már arra lehetett következtetni, hogy Hadházy előbb-utóbb csak beül a parlamentbe, még pedig azért, mert a földügyeivel kapcsolatos nyomozások miatt szüksége lesz a képviselőknek járó mentelmi jogra – jegyzi meg a portál.

Hírdetés

Hadházy Ákos ellen még a választások előtt indult fegyelmi, mert a párt vezetésének döntése ellenére önkényesen egyeztetett az MSZP-vel az összefogásról. A volt társelnököt végül két évre eltiltották minden pártbeli tisztség viselésétől.

Szintén a választásokat megelőzően nyilatkozott az Origónak Hadházy Ákos elhunyt szomszédjának lánya, aki a portálnak megerősítette, a politikus éveken át sanyargatta az idős nyugdíjas édesapját, hogy megszerezze annak lakását. Elmondása szerint Hadházy elzárta a vizet az embertelen körülmények közt élő szomszédjánál, máskor pedig eláztatta annak lakását. Az LMP társelnöke mindemellett anyagilag is lehetetlen helyzetbe hozta szomszédját.

PestiSrácok.hu

 

The post Döbbenet! Hosszas mélázás után Hadházy mégis leteszi képviselői esküjét appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »