DK: Orbán vereséget szenvedett a jogállamisági mechanizmus ügyében

A Demokratikus Koalíció értékelése szerint Orbán Viktor miniszterelnök történelmi vereséget szenvedett az uniós jogállamisági mechanizmus ügyében.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján idézte Orbán Viktort, aki korábban azt mondta, azt javasolták, hogy az EU költségvetését el kell fogadni, míg a jogállamisági rendeletről később kell megállapodni. A DK-s politikus felhívta a figyelmet, a miniszterelnök akkor arról is beszélt, hogy egy külön kiegészítést nem fognak elfogadni, mert a jogállamisági mechanizmus nem olyan, mint egy „tacepao”, amire bármit ki lehet tűzni.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: eltelt egy hét, a javasolt jogállami mechanizmus változatlan maradt, Orbán Viktor pedig kapott egy „tacepaót”, egy külön kiegészítést, amire egy hete még azt mondta, hogy nem fogja elfogadni.

Hírdetés

Lehet sikert hazudozni, mosolyogva győzelmet hirdetni, de ez egy „méretes orbáni vereség”, futballnyelven szólva zakó – jelentette ki az ellenzéki politikus.

A magyar kormányfő körül elfogyott a levegő, ő pedig rábólintott arra, ami ellen egy hete még ágált – közölte Barkóczi Balázs, aki szerint ez maga a „brüsszeli fegyverletétel, a vereség elismerése”. A miniszterelnök „helyesen tette, hogy kapitulált”, mert ezen a meccsen egyébként sem győzhetett volna, csak az országnak okozhatott volna még nagyobb károkat – tette hozzá a politikus.

Az EU a döntéssel megtette története legnagyobb lépését afelé, hogy soha többé senki ne lophassa el következmények nélkül az uniós pénzeket – mondta a szóvivő.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »