Djokovics elbukta a fellebbezést, kitoloncolják

Djokovics elbukta a fellebbezést, kitoloncolják

Miután pénteken másodjára is megvonták Novak Djokovics szerb teniszező ausztráliai vízumát, szombaton átszállították a menekülteknek fenntartott szállodába, ügyvédje pedig fellebbezett. A bíróság már vasárnapra döntést ígért, amit 11 órás tárgyalás után meg is hozott – Djokovics kárára.

A háromtagú szenátus egyhangúan helybenhagyta Djokovics vízummegvonását, ami egyúttal azt is jelenti, hogy három évre kitiltják Ausztráliából.

A főbíró a sajtónak elmondta, hogy az ítélet nem azzal kapcsolatban született, hogy Djokovicsnak joga volt-e belépni Ausztráliába december 16-i pozitív koronavírustesztje után, hanem hogy a későbbi vízummegvonás jogszerű volt-e. A döntés értelmében jogszerű volt.

Hírdetés

Djokovics a múlt szerdán érkezett Melbourne-be, de a reptéren feltartóztatták, és visszavonták belépési engdélyét, sőt, átszállították egy migránsoknak fenntartott szállodába. Rákövetkező hétfőn a bíróság visszaadta vízumát. A sportoló azonban korábban elég markáns oltásellenes nézeteket hangoztatott, ami miatt érkezése hatalmas közfelháborodást keltett Ausztráliában.

A mostani döntés értelmében Djokovics elvesztette az esélyt, hogy megvédje Australian Open címét, és megnyerje a rekordot jelentő 21. Grand Slam-bajnokságot.

Körkép.sk, BBC.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »