DJ Sipossal garantált a jó hangulat – Akinek a zene a szenvedélye

DJ Sipossal garantált a jó hangulat – Akinek a zene a szenvedélye

A lemezlovasok vagy disc jockey-k – közismertebb néven a DJ-k – az 1960-as években kezdték meg működésüket. A klasszikus rádiós DJ-knek akkoriban komoly ízlésformáló szerepük volt. Mára az internet betörésével ez kissé megváltozott. A zenei mixeléssel sokan foglalkoznak, de egy jó DJ-nek ismernie kell az embereket, az est hangulatát, tudnia kell felépíteni a bulit. A nagyberegi születésű Sipos Sándor már több mint húsz éve űzi ezt a szakmát. A sokak által DJ Siposként ismert fiatalember szenvedélyesen rajong a zenéért, az általa vezetett partikon mindig garantált a jó hangulat.

– Még tini koromban kerültem közel a zenéhez, a zenei mixeléshez. Szülőfalumban volt egy csapat, akik a klubban tini diszkót szerveztek. Ekkor jöttem rá, hogy jobban szeretek zenét keverni, mint táncolni. Bekerülve a csapatba, én is megismerhettem a dalok keverésének módját. Persze akkoriban ez másként ment, mint ma a digitális világ ekkora méretű fejlődésével.

– Középiskolai tanulmányaimat Magyarországon fejeztem be, ott érettségiztem. Eközben sok barátot szereztem, akik bevezettek a zenei életbe is, és elleshettem tőlük a különböző technikákat. Eközben Nyíregyházán lehetőség nyílt elvégezni egy DJ tanfolyamot, így ezirányú végzettségem is van.

– Ha szereti csinálni az ember, akkor nem nehéz. Persze, vannak nehéz pillanatok benne – minden buli más, és olykor hibázunk is –, a lényeg, hogy tudjunk tanulni a hibákból.

– Ez változó, mert mint említettem, minden buli más, más a közönség, így a zenei ízlésük is, és úgy kell zenét választanunk, hogy minden igényt kielégítsünk. Egyébként mintegy háromszáz dal az, amivel már meg lehet csinálni egy jó estét. Nem szeretek ismételni, nem szeretek egy dalt többször is lejátszani. A saját összegyűjtött listám olyan húszezer dalt tartalmaz. Mai és retro slágerek azok, amelyekből fel tudom építeni az est hangulatát, igény szerint mulatós slágerekkel kiegészítve.

Hírdetés

– Az évek során több helyen is megfordultam már. Voltam házigazdája a nagydobronyi Sting Clubnak, zenéltem már az ungvári Eila Dance Club-ban, hallhattak már Beregszászban a Galaktika Club-ban, vagy a dédai K2-ben. Imádtam mindegyiket, a közönség nagyon jó. Talán sokan nem tudják, hogy emellett különböző családi rendezvényeken való részvételt is vállalok. Ilyenek a születésnapok, keresztelők, esküvők. Vállalok fellépést itthon is és Magyarországon is. Az évek során egyébként volt lehetőségem több nagy volumenű fesztiválon is fellépni, amikor többezer ember előtt játszhattam. Ez olyan felemelő dolog, amit szavakkal nem lehet leírni.

Emellett igazán szívmelengetőek azok a pillanatok, amikor egy-egy buli után oda jönnek hozzám a vendégek, és elmondják, hogy milyen jól érezték magukat.

– Ez kemény időszak volt úgy a szórakoztatóiparban résztvevők, mint mindenki más számára. Sok bulit átraktak, még többet lemondtak. Reménykedünk abban, hogy az idei év jobb lesz.

– Több kárpátaljai zenész kollégával együtt dolgozom a Docca OutSource IT Kft. nevű cégnél. Itt rendszergazdai szolgáltatást nyújtok, ami azt jelenti, hogy az ügyfél felhív telefonon, hogy például problémája van a számítógéppel, nem működik a levelezése stb., én pedig távirányítással megpróbálom megoldani a hibát.

– Öt évet dolgoztam Csehországban. Nem mondhatom, hogy rossz élményeim vannak, hiszen, ha az anyagi részét nézzük, megérte az a pár év. Azonban ritkán láthattam a családomat. A kislányom akkor született, amikor elkezdtem külföldön dolgozni. Mondhatom, hogy az öt év alatt sok fontos dolgot kihagytam az életéből, ami érzelmileg nagyon megterhelő volt mindenki számára. A párommal mérlegelnünk kellett, hogy több pénz, de kevés idő a családdal, vagy kevesebb pénz, de annál értékesebb pillanatok itthon. Ennek fényében született a döntés, hogy itthon próbálok szerencsét…

Kurmay Anita


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »