Dízelbotrány: egészen elképesztő módon csaltak a luxus Audiknál

A német közlekedési minisztérium arra szólította fel az Audit, hogy hívjon vissza 24 ezer autót, mivel azok lényegesen több károsanyagot bocsátanak ki, mint, ami megengedett. A visszahívás a 2009 és 2013 között gyártott Audi A7 és A8 modelleket érinti, ezek közel felét Németországban adták el. Az Audi június 12-ig kapott időt arra, hogy javasoljon megoldásokat az autók technikai átalakítására.

 

A felső kategóriás Audiknál egyébként egészen elképesztő módon csaltak, a közlekedési minisztérium szerint, ha a kormányt 15 foknál jobban elfordítják balra vagy jobbra, akkor a nitrogénoxid-kibocsátás a duplájára ugrik, vagyis próbapadon a károsanyag-kibocsátás alacsony, valós körülmények között viszont ontja magából a szennyező anyagokat az autó motorja.

Hírdetés

A mostani az első alkalom, amikor a dízelbotrányba az Audi A8-as modellje is érintett lett. Az Egyesült Államokban a 80 ezer, 3 literes motorral szerelt Audi az A6, az A6 és a Q7 sorozathoz tartozott. Az Audi már el is kezdte a visszahívást, az autók szoftverének a “frissítése” júliusban kezdődhet el.

 

Portfolio.hu
kép: cars.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »