Disznófejekkel „üdvözölték” az épülő iszlám központot

Disznófejeket és disznóvért helyeztek el ismeretlen elkövetők szerdára virradóra a Ljubljanában épülő iszlám kulturális központ mellett, ahol az ország első mecsete is épül – közölte a szlovén sajtó.

A hatóságok ismeretlen tettesek ellen indítottak nyomozást, bűncselekmény vádjával, erőszakra való felbujtásnak minősülő vallási gyűlöletkeltéssel szemben, amely két év börtönbüntetéssel sújtható Szlovéniában.

A szlovén iszlám közösség közleményben ítélte el – mint fogalmazott – a kisebbségi vallási közösség elleni támadást, és felkérte a többi vallási közösséget, beleértve a katolikus és ortodox egyházat is, hogy határozottan marasztalják el az említett cselekedetet.

Az iszlám közösség ugyanakkor élesen kritizálta a Reporter című szlovén lapban korábban megjelent iszlámellenes írásokat is, amelyekben az újság Európa iszlamizációjának a veszélyeire figyelmeztetett, és ezt összefüggésbe hozta a ljubljanai mecset építésével.

Hírdetés

Katar finanszírozza a mecsetet

A szlovén fővárosban elkezdődött iszlám kulturális központ építési munkálatai a tervek szerint 2017-ben fejeződnek be, és 35 millió euróba kerülnek.

Az építkezés egyharmadát Katar finanszírozta, az összeg nagyobb részét más iszlám közösségek adták össze.

Az eset nem példa nélküli, lapunk még tavaly számolt be róla, hogy a szaúdiak, ugyan a szír menekülteket nem bírják, mecsetek százait építenék fel Németországban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »