Disznófejek a Ljubljanában épülő iszlám központ mellett

Disznófejeket és disznóvért helyeztek el ismeretlen elkövetők szerdára virradóra a Ljubljanában épülő iszlám kulturális központ mellett, ahol az ország első mecsete is épül – közölte a szlovén sajtó.

A hatóságok ismeretlen tettesek ellen indítottak nyomozást, bűncselekmény vádjával, erőszakra való felbujtásnak minősülő vallási gyűlöletkeltéssel szemben, amely két év börtönbüntetéssel sújtható Szlovéniában.

A szlovén iszlám közösség közleményben ítélte el – mint fogalmazott – a kisebbségi vallási közösség elleni támadást, és felkérte a többi vallási közösséget, beleértve a katolikus és ortodox egyházat is, hogy határozottan marasztalják el az említett cselekedetet.

Hírdetés

Az iszlám közösség ugyanakkor élesen kritizálta a Reporter című szlovén lapban korábban megjelent iszlámellenes írásokat is, amelyekben az újság Európa iszlamizációjának a veszélyeire figyelmeztetett, és ezt összefüggésbe hozta a ljubljanai mecset építésével.

A szlovén fővárosban elkezdődött iszlám kulturális központ építési munkálatai a tervek szerint 2017-ben fejeződnek be, és 35 millió euróba kerülnek.

Az építkezés egyharmadát Katar finanszírozta, az összeg nagyobb részét más iszlám közösségek adták össze.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »