Diszlexia lord mayor

Diszlexia lord mayor

Karácsony Gergely ismét az áldozat szerepében igyekszik feltüntetni magát azzal, hogy állítólagos gyermekkori, időközben „kinőtt” diszlexiájával magyarázza hiányos angoltudását – vélte Deák Dániel a főpolgármester újabb interjúja kapcsán. A XXI. Század Intézet vezető elemzője arra is emlékeztetett, hogy Karácsony korábban az életrajzában hamisan állította, hogy van nyelvvizsgája, illetve doktori fokozata – közölte a Magyar Nemzet.

A lap azt írta, Karácsony Gergely a lehetséges gyermekkori diszlexiájáról beszélt a Telexnek. Különös, hogy a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egyrészt a hiányos angoltudását igyekezett mentegetni az állítólagos részképességzavar felemlegetésével (Karácsonyt nem diagnosztizálták diszlexiával, hanem egyetemistaként az angoltanára gondolta, hogy ez okozza a nyelvtanulási nehézségét), másrészt viszont előnyként igyekezett azt beállítani.

Szavai szerint olyannyira sikerült kompenzálnia a diszlexiáját, hogy egyfajta képolvasási képességgel pillanatok alatt – a munkatársainál is hamarabb – képes átnézni több tíz oldalas szövegeket, amelyekben a többieknél hamarabb veszi észre a hibákat is.

Karácsony azt is hozzátette, hogy nem hagyományos módon kell tanulnia az angolt, vagyis nem lehetetlen idegen nyelvet elsajátítania, csak máshogy kell elvégeznie, mint a legtöbb embernek.

Arra már nem tért ki, hogy miért nem tett így és miért nem szerezte meg a középfokú nyelvvizsgát.

Hírdetés

A baloldali miniszterelnök-jelölt tehát két héttel a botránya kirobbanása után most éppen az állítólagos (szavai szerint sosem bizonyított) diszlexiájára hivatkozik azzal kapcsolatban, hogy miért nem beszél semmilyen idegen nyelven.

„Jól ismert taktika lehet ez részéről: ismét az áldozati szerepben akarhat tetszelegni. Azt remélheti ettől, hogy majd megsajnálják és ezáltal szimpátiát vált ki” – reagált Karácsony nyilatkozatára Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője Karácsony nyilatkozatára a Facebook-oldalán. Emlékeztetett: ez már a sokadik magyarázkodás a hazugságspirálba került politikus részéről.

„Korábban Karácsony azt állította, hogy középfokú nyelvvizsgája van, majd kiderült, hogy nincsen, csak egy lektorátusi vizsgája. Azt is mondta már, hogy tökéletesen érti az angolt, majd kiderült, hogy még a legegyszerűbb angol kérdéseket sem érti meg. Ugyancsak hazugságon érték a doktorijával kapcsolatban. Ezek után erősen kérdéses, hogy az újabb magyarázkodás igaz-e. Természetesen, ha igaz, akkor az nagyon sajnálatos, hiszen nagyon sok ember szenved a diszlexiától, akik speciális képzést igényelnek” – szögezte le Deák Dániel.

Hozzáfűzte: Karácsony állítása szerint csak gyerekkorában volt diszlexiája, amit kinőtt (ez szakértők szerint egyébként lehetetlen), tehát ez továbbra sem magyarázat arra, hogy a 45 éves politikus az elmúlt évtizedekben miért nem fejlesztette ezeket a képességeit,  miért menekül az egyik hazugságból a másikba.

Újabb verzió: nem diagnosztizált diszlexiájára hivatkozik Karácsony


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »