„Direkt nem nyerünk gyorsan Ukrajnában, hogy szellemi mozgósítás kezdődjön az orosz társadalomban”

„Direkt nem nyerünk gyorsan Ukrajnában, hogy szellemi mozgósítás kezdődjön az orosz társadalomban”

Megszületett az eddigi legelképesztőbb magyarázat azzal kapcsolatosan, hogy miért nem tudják az oroszok legyőzni Ukrajnát és megnyerni a háborút: direkt nem akarnak gyorsan nyerni, hogy „szellemi mozgósítás” kezdődjön az orosz társadalomban, melyet most zajló, „forradalmi reformok követnek” – írja a Portfólió.

🤡Propagandists on Orc-TV said they could have defeated Ukraine back in May but deliberately didn’t do it because Putin wanted to carry out "spiritual mobilization" in Russia. Thus, they came to conclusion that death, destruction and financial losses also have "positive moments". pic.twitter.com/FaPn5h6oA0

— NEXTA (@nexta_tv) January 12, 2023

 

A legnagyobb orosz állami televízió, a Rosszija 1 egyik ukrajnai háborúval foglalkozó, beszélgetős műsorán hangzott el az egyik „biztonságpolitikai szakértő” szájából az eddigi legelvetemültebb magyarázat arra, hogy Oroszország miért nem tudja legyőzni lassan egy év alatt sem Ukrajnát: Oroszország direkt nem akar nyerni, hanem szándékosan húzzák el a háborút.

Májusban teljesíthettük volna a különleges műveletet. Egy klasszikus, bekerítési manőverrel. Az elnök akkor azonban azt mondta, hogy nem akar Sztálingrádot a Donbaszban, amit csak most értek meg igazán

Hírdetés

– mondta a szakértő a műsorban.

Hozzátette: szerinte Oroszország szándékosan húzza el a háborút, annak érdekében, hogy modernizálni tudja haderejét és reformálni az orosz társadalmat.

Nem lenne most a társadalom szellemi mozgósítása. Nem katonai mozgósításról beszélek, hanem szellemi mozgósításról

– mondta a szakértő.

Hozzátette: jelenleg radikális társadalmi reformok zajlanak Oroszországban, melyet a „szellemi mozgósítás” teremtett meg.

Gondolatait azzal zárja, hogy persze, vannak a „különleges műveletnek” áldozatai anyagi, személyi és haditechnikai téren is, de összességében mindez indokolt a társadalom változásának tükrében.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »