Diplomaták Vonánál

Több mint harminc nagykövetség képviselőjével találkozott csütörtök délelőtt a Jobbik elnöke – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint a párt az egyik fővárosi szállodában tartott kifejezetten diplomatáknak szóló rendezvényt.

Értesüléseinket megerősítette Vona Gábor, a Jobbik elnöke is, azt azonban nem kívánta elmondani, hogy mely országok képviseltették magukat. Arra hivatkozott, hogy félévente tartanak ilyen rendezvényt, és ezek eddig is a nyilvánosság kizárásával zajló, zártkörű fórumok voltak. A pártelnök mindössze annyi árult el, hogy tartott egy tájékoztatót a Jobbik kül- és belpolitikai elképzeléseiről, köztük az Európát sújtó migrációról, illetve az itthon jelentős érdeklődésre számot tartó korrupciós helyzetről. Vázolta, hogy a Jobbik a második legerősebb párt, és 2018-ban kormányváltásra készül.

Vona Gábor előadása után a megjelent diplomatáknak lehetőségük volt kérdezni, a pártelnök elmondása szerint leginkább a bevándorlás és a terrorizmus volt a téma. Novák Előd Jobbik-alelnök néhány héttel ezelőtti akciója iránt, amikor kalapáccsal és vésővel esett neki a Szabadság téri szovjet emlékműnek – Vona Gábor közlése szerint – nem érdeklődtek a megjelentek, ahogyan a Jobbikot gyakran érő szélsőségesség vádját sem feszegették. A pártelnök szerint ugyanis a Magyarországon dolgozó diplomaták és nagykövetek számára egyértelmű a Jobbikban lezajlott néppártosodási folyamat.

Hírdetés

Lapunk információi szerint a Jobbik rendezvényén többségében európai országok képviselői voltak, de többen érkeztek Ázsiából, illetve az afrikai kontinensről is volt vendégük. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségétől a Magyar Nemzet megtudta, hogy sem az amerikai nagykövetség, sem az ország kormányának képviselője nem vett részt az eseményen.

– Az Egyesült Államok nagykövetségének tisztségviselői a teljes politikai és társadalmi spektrumon található személyek és csoportok széles körével találkoznak annak érdekében, hogy jobban megértsék a magyar emberek nézeteit. Az, hogy egy bizonyos személlyel vagy csoporttal találkozunk, nem jelenti azt, hogy egyetértünk politikájukkal – közölte kérdésünkre Elizabeth Webster szóvivő.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben is megjelent. A megjelenés időpontja: 2015. 11. 21.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »