Diplomáciai konfliktussá nőtte ki magát az Igazi Csíki Sör ügye

A holland nagykövetség aggodalmát fejezte ki az Igazi Csíki Sör körül kialakult helyzet miatt, főleg, hogy több oldalról kezdeményezték a Heineken termékeinek bojkottját.

 

„Ami itt történik, az nem egy jogi lépés, hanem valami más”

 

Idézte Hollandia bupdapesti nagykövet-helyettesét az Index.hu. A nagykövetség második embere azzal kapcsolatban válaszolt így, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat is a Heineken-termékek bojkottjára szólított fel az Igazi Csíki Sör gyártását betiltó rendeletre reagálva.

 

Hírdetés

A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János mint az alföldi város országgyűlési képviselője ugyanis szintén csatlakozott a bojkotthoz, és azt kérte a városban lévő kereskedőktől, hogy nem vásároljanak a holland multicég termékeiből.

 

A budapesti holland nagykövet-helyettes úgy véli, hogy a konfliktus eszkalálódásának elkerülése érdekében a két félnek tárgyalnia kellene egymással – s ezzel Lázár Jánosra és a Heineken-re célzott. Ugyanakkor aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Lázár korábban azt mondta, a külföldi cégeknek ki kéne vonulniuk a magyar élelmiszeriparból.

 

Főtér.ro, Mandiner.hu, Index.hu

Nyitókép: Mandiner.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »