Diósgyőr: a "Hazádnak rendületlenül" molinó tilos, "A labdarúgás üdvözli a bevándorlókat" kötelező?

Diósgyőr: a "Hazádnak rendületlenül" molinó tilos, "A labdarúgás üdvözli a bevándorlókat" kötelező?

Diósgyőr üdvözli a bevándorlókat? – Ezt a kérdést tette fel csütörtöki sajtótájékoztatóján a Jobbik önkormányzati képviselője, miután a múlt heti DVTK – Ferencváros mérkőzésre kilátogatók döbbenten olvashatták a diósgyőri focistáknál lévő transzparensen: "A labdarúgás üdvözli a bevándorlókat".

Hírdetés


Valóban együtt?…

Pakusza Zoltán szerint számos kérdést vet fel a migránsbarát akció, hiszen az MLSZ elméletileg tűzzel-vassal üldözi a politikai megnyilvánulásokat a stadionokban, legalábbis ha azt a szurkolók teszik. Jó lenne, ha nyilatkozna Csányi Sándor: mi minősül politikának? A diósgyőri szurkolók "Hazádnak rendületlenül" molinója nem kifeszíthető, de a migránsokat lehet üdvözölni? Az is jó kérdés, kinek az ötlete volt. Vélhetően nem a játékosok vagy a klub találta ki az akciót. Az MLSZ is csatlakozott a spanyol vagy német szövetség akciójához? Hiszen az ottani bajnokikon jelent meg először ez a felirat. Netán az UEFA utasította erre a szövetséget? – tette fel kérdést a jobbikos politikus.

Szerinte nem megkerülhető, hogy mit szól ehhez Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, aki a DVTK szakmai tanácsadója. Mint fogalmazott: azt tudja, hogy Csöbör Katalin azt is nehezen dönti el, hogy melyik a kedvenc csapata, hiszen szeret Fradi-sállal pózolni. De azt azért csak tudja, hogy a bevándorlást támogatja-e. Ha ebben is bizonytalan, akkor legalább arra válaszoljon – kéri Pakusza – kiknek a szakmai javaslatára vitték be a politikát a stadionokba? Kik azok, akiknek ezt lehet? Ha már a szurkolóknak tilos politikai véleményt formálni, kik a kiválasztottak?

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »