Din és Dinu: agyonszidott románok vezetik a magyar–spanyolt a kézi-Eb-n

Din és Dinu: agyonszidott románok vezetik a magyar–spanyolt a kézi-Eb-n

Hétfő este 18.15-től (M4) a spanyolok ellen próbál javítani férfi kézilabda-válogattunk a horvátországi Eb-n, Varasdon. Nem lesz egyszerű, a spanyolok stílusa általában nem fekszik a mieinknek, nem véletlen, hogy az elmúlt tíz évben nem sikerül legyőzni őket, igaz szoros meccsekre futotta, döntetlen is összejött. A meccset vezető román pároson viszont teljesen kiakadt a szlovénok montenegrói kapitánya a macedónoktól elszenvedett váratlan vereség után.

Mint a hazai szövetség honlapja beszámol róla, a magyar válogatott a dánoktól szombaton elszenvedett 32-25-ös vereséget követően elsősorban a nyitómérkőzés első negyven percéből próbált építkezni a vasárnapi szünnapon, no és természetesen mind az edzésen, mind a videóelemzés alakalmával készült Spanyolország ellen. A rivális egy könnyednek mondható, és annak is látszó sikerrel rajtolt a kontinensviadalon, hiszen 32-15-re múlta felül a cseh válogatottat.

A magyar csapat kapitánya, Schuch Timuzsin szemöldöke a dánok ellen felrepedt, a sérülést néhány öltéssel össze kellett varrni, Bánhidi Bence pedig a vállára kapott ütést, de folyamatosan kezelte az egészségügyi stáb, és a csapattal együtt edzett vasárnap.

„A spanyolok ellen arra a hozzáállásra, küzdőszellemre lesz szükségünk, ami szombaton is jellemezte a csapatot, de tanulnunk kell a hibákból és kijavítani azokat, mert két nagyon fontos mérkőzésünk van még a csoportban” – mondta el Balogh Zsolt.

http://mno.hu/

A spanyolokkal szemben a legutóbbi tétmérkőzésünkön szoros vereséget szenvedtünk, két esztendeje, a lengyelországi Európa-bajnokság középdöntőjében 31-29-es eredmény született, legutóbb a 2012-es szerbiai kontinenstornát szereztünk pontot (24-24), amikor Császár Gábor a végjátékban időn túli hétméteresből egyenlített. Az eddigi utolsó magyar siker pedig szinte napra pontosan tíz éve, 2008. január 17-én született: 35-28-ra győztünk a norvégiai Eb nyitófordulójában.

http://mno.hu/

A magyar–spanyol mérkőzést hétfőn a román Din-Dinu játékvezető-kettős dirigálja.

Hírdetés

Az M4 honlapjáról kiderül, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Ljubomir Vranjes vasárnap hajnalig a vereséget elemezte magában: „Egész éjjel pörgött az agyam, hogy mit lehetett volna jobban csinálni a dánok elleni mérkőzésen. A spanyolok ellen már türelmesebben és céltudatosabban kell kézilabdáznunk. Néha úgy tűnt, mintha több játékosom nem tudta volna a dolgát és ilyenkor gólokat kaptunk. Egyesek csak támadásoknál vannak pályán a klubcsapataikban, itt viszont védekezniük is kell és így hamarabb elfáradnak. Ezzel sajnos most nem tudunk mit tenni,

így kell boldogulnunk a továbbiakban is. Elképzelhető, hogy változtatok a kereten, még meglátom.”

A honlap szerint Ángel Fernández sérülés miatt kikerült a spanyol keretből. A La Rioja balszélsője azért nem szerepelhet a torna további részében, mert szombaton a Csehország elleni meccsen megsérült a térde. A helyére a Barcelona játékosát, Aitor Arinót nevezte a keretbe Jordi Ribera szövetségi kapitány, aki vasárnap már együtt edzett a csapattal. Az edzők a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal cserélhetnek játékost a keretben.

Az Eb első hétvégéjének meglepetése, hogy a tavalyi vb-bronzérmes Szlovénia 25–24-re kikapott Macedóniától. Még többen kapták fel a fejüket arra, amit a szlovénokat irányító montenegrói Veszelin Vujovics (korábbi szerb kapitány) mondott a meccs után: egyértelműen a mérkőzést vezető román bírópárost okolta a vereségért.

Vujovics az M4 alapján úgy nyilatkozott, hogy háromszor is visszanézte a szombat esti találkozót és objektív szemmel is

legalább 19 olyan bíró hibát vett észre, amely a szlovénok kárára történt – a találkozót a romániai Constantin Din, Laurentiu Dinu páros vezette.

„Onnantól, hogy megtudtuk, kik vezetik a mérkőzést, rossz érzésünk volt. A kézilabdában töltött 45 évem után rá kellett jönnöm, hogy fogalmam sincs a szabályokról, az ítéleteik 90 százaléka számomra nem volt tiszta. Sajnos a bírókat a játékosok, edzők és nézők fölé emelik, mindenkinél fontosabbak. sokat harcoltam ellenük, de mindig alulmaradtam. Azt hiszem, ha lejár a szerződésem, végleg befejezem az edzősködést, nem éri meg az egészségemet kockáztatni. A szurkolókat nagyon sajnálom, hiszen 5-6 ezren is kilátogattak a mérkőzésre, többet érdemeltek volna.” Vujovics, aki szerint ha a franciákkal, dánokkal vagy németekkel történne hasonló, már botrány lenne.

Szlovénia legközelebb hétfőn lép pályára az Eb-n Németország ellen, míg Macedónia Montenegróval találkozik a C csoport második fordulójában.

A mieink, ha továbbjutnak a D-csoportból, Varasdon maradnak, és a C csoport három legjobbja ellen folytatják. Szlovénia alighanem így is köztük lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »