Dikk, tesvírek: Habony-közelieké lett a cigány tévé

Dikk, tesvírek: Habony-közelieké lett a cigány tévé

A magát Magyarország első "roma" tévéjeként definiáló Dikh TV alapítóinak politikamentes céljait jócskán felülírhatja, hogy éppen annak a Habony Árpádnak a köreiből vásároltak be a tévécsatornába, akihez a "cigányellenes kormánykommunikáció" ötletét kötik – írja a hvg.

Az önkormányzati választás után egy hónappal már tény volt, ami a cégnyilvántartásban csak most jelent meg: Habony Árpád üzlettársának felesége ötödrészben tulajdonosa lett a kábeltévék kínálatába alig egy éve bekerült cigány csatornának.

Éppen akkor, amikor Orbán Viktor állítólag ismét csatába hívta Londonba emigrált tanácsadóját. És éppen akkor, amikor kivívták a cigányság egy részének haragját a gyöngyöspatai akadékoskodással, illetve a börtönbisznisz-üggyel. Miután azonban a Fidesznek a cigány szavazókat is meg kell őriznie, a mutatványban nagyon is jól jöhet a bejáratott csatorna ehhez.

Hírdetés

A YouTube-on már több mint 300 ezer követőt gyűjtött a Dikh TV, amely 2018 őszén kapott jogosultságot a televíziós műsorszórásra. A tévét üzemeltető Első Roma Média Kft.-nek akkor még fele-fele arányban volt tulajdonosa Balogh Vanessza, aki az ötletgazdával, Balogh Elekkel együtt a Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat képviselője, valamint Radu Morar román üzletember, aki évtizedek óta aktív befektető a magyarországi médiapiacon.

Egy kis ízelítő a csatorna kínálatából:

"Gulio küldi az egyetlen szerelmes feleségének Erzsikének és kéri hogy bocsásson meg neki":

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F2327786014154986%2Fvideos%2F778251809363562%2F&width=480&show_text=false&height=276&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »