Díjazták a civileket és az önkénteseket (Kézdivásárhely)

Díjazták a civileket  és az önkénteseket (Kézdivásárhely)

Az Év Civil Szervezete és az Év Önkéntese díjak átadására ezúttal a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház Galériájában került sor hétfőn délután közel harminc civil szervezeti képviselő, támogatott, valamint a média képviselőinek jelenlétében. A díjkiosztó ünnepség a jelenleg 33 tagot számláló Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) elnöke, Ráduly Attila és tiszteletbeli elnöke, Bereczki Kinga irányításával zajlott.

A díjátadó ünnepség népdalokkal kezdődött Fejér Ákos Bence, a Bod Péter Tanítóképző kilencedik osztályos diákja előadásában. Ezt követően Ráduly Attila elmondta: immár tíz éve díjazzák az év civil szervezetét, amellyel a civil szervezeti munka elismerését és széles körű népszerűsítését, valamint az önkéntesség társadalmi megítélését is előmozdítják. Az Év Civil Szervezete pályázati kiírására idén öt szervezet nevezett be.

Hírdetés

Ezután a zsűritagok (Biszak Enikő – Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, Hoffmann Edit – Gaál Mózes Közművelődési Egyesület, Bakó Rozália – Sapientia EMTE) és a zsűrizés folyamatának rövid bemutatása következett. Mint megtudhattuk, az elbírálás fő szempontjai a mozgósított emberek száma, valamint a kezdeményezés társadalmi haszna. Nehéznek bizonyult a döntés, ezért idén két első helyezett lett. Az Év Civil Szervezete a Diakónia Keresztyén Alapítvány az Outsider Art által megvalósított programjával és a Zöld Nap Egyesület a Kalith Attila Sportnappal. Az 1000 lej értékű fődíjat a Nexxon cég ajánlotta fel. Minden jelölt az oklevél mellett a Tortoma Könyvkiadó és az Amőba Alapítvány által felajánlott könyvjutalomban részesült.

Az Év Önkéntesét kiválasztó zsűritagokra (Bereczki Kinga – Amőba Alapítvány, Kis Emese – Pro Schola Kulturális és Nevelési Egyesület, Bardócz Csaba – Csillagösvény Egyesület) is nagyon nehéz feladat várt. Bereczki Kinga a zsűri nevében elmondta, hogy kiemelkedően fontos, példaértékű önkéntes tevékenységet folytatott mind a négy jelölt. Az Év Önkéntesének járó 500 lej értékű díjat a MultiNr. Kft. ajánlotta fel, és Szigyártó Emese kapta. További jelöltek voltak az Év Önkéntese díjra Lázár Arnold, Márton Fanni Bíborka és Székely Emőke.

A díjátadó ünnepséget Borsó Andreának, a Bod Péter Tanítóképző tizedik osztályos diákjának a szavalata zárta.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »