Dicsérték a magyarokat: „stílusosabbak, mint Usain Bolt”

Dicsérték a magyarokat: „stílusosabbak, mint Usain Bolt”

A tréninggatyás finnek és a félmeztelen tongai kiverték a biztosítékot, a mieink formaruháját szeretik a kritikusok. Sajtóvisszhang a riói megnyitóról.

A teljes riói magyar programot ide kattintva éri el!

Magyar idő szerint tegnap éjjel 1 órakor kezdetét vette a XXXI. nyári olimpiai játékok megnyitója Rio de Janeiróban. A különleges és látványos ceremónián szerepelt Gisele Bündchen is, aki hazája egyik leghíresebb és legnagyobb karriert befutott modellje, és nem mellesleg a sporthoz is köze van, hiszen férje, az amerikai futball egyik emblematikus alakja, Tom Brady. Az ő feltűnése a csillogó divatvilágot idézte meg számunkra pár percre.

Néhány delegáció különleges, formabontó, már-már szokatlan kollekcióban jelent meg, de voltak, akik a hagyományos eleganciát vagy a népi viseletet részesítették előnyben.

Nyakkendős Nadal, trenyás horvátok

A tradíció mellett tették le a voksot az argentinok, görögök és a Rafael Nadal vezette spanyolok is, zakót és nyakkendőt viseltek a fiúk, blézert a hölgyek.

A Rafael Nadal (zászlóval) vezette spanyolok Fotó: LEON NEAL / Europress/AFP

Hasonló volt a francia és az amerikai formaruha is, de kicsit lazább értelmezésben, nyakkendő nélkül. Utóbbit a sportos elegancia egyik legismertebb képviselője, Ralph Lauren tervezte – kapott hideget-meleget érte –, előbbi pedig a Lacoste munkája.

Michael Phelps (a zászlóval) és az amerikai küldöttség Fotó: Oliver Morin / Europress/AFP

Volt, aki még a megnyitó kedvéért sem mondott le szeretett melegítőjéről és az abszolút sportos vonalat részesítette előnyben. A finnek, írek, ciprusiak és a horvátok tréningruhában vonultak.

A finnek Fotó: LEON NEAL / Europress/AFP

A kínaiak világítottak az éjszakában

Minden olimpián találunk valódi hagyományőrzőket, akik egy ilyen megnyitóünnepségen szeretnének öltözetükkel is minél többet megmutatni a kultúrájukból. Idén ide tartozott Grúzia, Kamerun, Burundi vagy Indonézia.

A kameruni küldöttség Fotó: Pedro Ugarte / Europress/AFP

Idén a legtöbb kritikát eddig a farmeres portugálok, a fura esőkabátszerű dzsekiben érkező németek és a fürdőgatyára emlékeztető shortban megjelentő osztrákok kapták, de a norvégok tarka felsőit és a kínaiak rikító sárga öltözetét sem kíméli az internet divatban szakavatott népe.

A németek Fotó: Pedro Ugarte / Europress/AFP

Külön írnak mindenütt Pita Nikolas Taufatofuáról, a tongai zászlóvivőről, aki félmeztelenül, beolajozott testtel keltett feltűnést.

A tongaiak és zászlóvivőjük, Pita Nikolas Taufatofua Fotó: Pedro Ugarte / Europress/AFP

A magyar csapat idei formaruháját a Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András fémjelezte Use Unused tervezte, és mindenképpen az elegáns, könnyed vonalat képviseli. Az Usatoday.com mai cikkében beválasztotta a 17 legjobb formaruha közé a magyarokét, és a cikk írója viccesen meg is jegyezte: „Le vannak értékelve valahol ezek a ruhák? Kérdezzétek már meg nekem, mert akarok egyet!” A Foxsports.com pedig a negyedik legjobbnak tartja a magyar ruhákat. „A magyar hölgyek egyszerűen üdítően mutatnak ezekben a piros-fehér ruhákban. Biztosan valaki olyan tervezte őket, aki megérti, hogy igenis lehet olyan formaruhát készíteni, amiben tényleg jól nézel ki. Ezek a ruhák stílusosabbak, mint Usain Bolt! De a viccet félretéve, hol lehet kapni őket?”

A farmeros portugálok Fotó: Pedro Ugarte / Europress/AFP


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »