Diákváros kontra Fudan Egyetem: válaszolt a Miniszterelnökség Karácsony Gergelynek

Diákváros kontra Fudan Egyetem: válaszolt a Miniszterelnökség Karácsony Gergelynek

Az a kormány terve, hogy a Diákváros a kínai Fudan Egyetem mellett épül meg. A főpolgármester korábban azt mondta, a kettő nem fér el, és Budapest keresztbe feküdhet az atlétikai vb-nek.

Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával. A Diákváros fontos kormányzati terv, fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett – reagált az atv.hu-nak a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség, miután a főpolgármester kilátásba helyezte: lemondja az atlétikai vb-t, ha nem lesz Diákváros.

„Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával, miközben saját Facebook-oldalán a kormány Diákvárosra vonatkozó terveit reklámozza. A reklámot köszönjük.

A Diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett, ezért nem értjük, hogy főpolgármester úr miért kíván terméketlen vitát folytatni a kormánnyal”

– ezt válaszolta a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség a csatorna kérdéseire.

Hírdetés

A tárcát azt követően kereste meg az ATV, hogy az RTL Híradónak Karácsony Gergely azt nyilatkozta: ha nincs Diákváros, akkor élesen felvetődik a kérdés, van-e atlétikai világbajnokság. Mint mondta, a főváros egyszerűen meg tudja akadályozni, hogy Budapesten rendezzék meg a 2023-ban tervezett versenyt: „ír egy e-mailt az atlétikai világszövetségnek, hogy nem kíván Budapest atlétikai világbajnokságot rendezni”.

Karácsony a múlt héten levelet is írt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszternek és a leveléből kiderül, megdöbbenve értesült arról, hogy a kínai Fudan Hungary Egyetem kampuszának építésével kapcsolatban február 24-én a kormány arról döntött, hogy a beruházás a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén valósul meg.

A miniszter múlt csütörtökön a Kormányinfón újságírói kérdésre azt mondta: kötöttek egy megállapodást Karácsony Gergely főpolgármesterrel a megválasztását követően. Ennek része a Diákváros is. „Látom azt a főváros kommunikációjában, hogy egy egyetem, a világ élvonalába tartozó Fudan Egyetem budapesti kampuszának a megnyitását a Diákvárossal szemben próbálják meg értelmezni.”

Mint a kancelláriaminiszter mondta, ő úgy gondolja, hogy ezt nem lehet egymással szemben értelmezni, mert az egyetem éppenhogy értelmet ad a Diákvárosnak is.

Alább meghallgathatja az InfoRádió összefoglalóját az ügy korábbi fejleményeiről.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »