Diákok tervezte dizájnos utashíd fogadja az utasokat a Ferihegyen

Diákok tervezte dizájnos utashíd fogadja az utasokat a Ferihegyen

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és az Audi Hungária együttműködésének köszönhetően a repülőtér nyolc utashídján pályázatnyertes reklámok láthatók mostantól.

„A tavalyi évben kezdtünk el egy együttműködést az Audi Hungáriával. Szerettük volna a reptéren megjeleníteni a négykarikát és a márkát bizonyos utashidakon, azokon, amelyek a termináltól a repülőgépig vezeti az utasokat” – mondta az InfoRádióban Zakariás Fruzsina, az Audi Hungária márkaigazgatója.

Azt realizálták, hogy az utashíd nagyon fontos felület, mert ez az első vizuális élmény, amit megtapasztalunk az országról.

„Éreztük a nyomást, hogy itt valami nagyon jót kell csinálni, hiszen három éven át itt lesznek a munkák az Audiról.

Frisset és újat szerettünk volna mondani, ezért döntöttünk úgy, hogy fiatalokkal dolgozunk együtt”

– mondta Zakariás Fruzsina. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, illetve a győri Széchenyi István Egyetem is részt vett a projektben. Kiírtak egy pályázatot, és a legnagyobb örömükre három diák is nyert, így a külső, illetve a belső dizájnra is született egy-egy nyertes pályamű.

Született egy nagyon különleges koncepció is, ami a cég normál előírásainak nem volt megfelelő, de ezt a győri gyárban jelenítik meg. „Nagyon örültünk, hogy egy ilyen koprodukciót tudtunk létrehozni” – jegyezte meg Zakariás Fruzsina. Az is pozitív élmény volt, amikor meglátták azt a legalább 30-40 fiatalt, akiknek a gyár vezérigazgatójával együtt bemutatták a gyárépületet, hogy milyen munka folyik ott, mit jelent Audi-dolgozónak lenni. Ez volt az egyik üzenet, amit szerettek volna megmutatni, a másik pedig az Audi-életérzés.

Hírdetés

Zakariás Fruzsina szerint

a pályaművek lenyűgözőek voltak, a fiatalok ráéreztek arra a letisztult színvilágra, amit az Audi megjelenít.

Az általuk támogatott eseményeket is ábrázolták: ilyen a Győri Balett, a művészeti események, Jazzpiknik, a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség, tehát minden, ami a márkához kapcsolódó esemény, életérzés, úgyhogy ez „maximálisan jól sikerült”. A külső felületen sokkal inkább meg kellett felelni az Audi nemzetközi sztenderdjeinek, de ott is egy diák inspirálta a képeket, beállításokat.

Az utashíd belülről:

Az utasfolyosó nagyon speciális helyszín, a repülőgépről innen jönnek be az utasok az épületbe. Sokat gondolkodtak azon, hogy ezen a folyosón tudnak-e figyelni az emberek, hiszen sok mindenre fókuszálnak ekkor. Ugyanakkor sok időt töltünk a repülőtéren és látványosak a felületek, tehát kívül és belül van idő megnézni őket. „Pont ezért éreztük a súlyát, hogy nagyon nem mindegy, hogy mi az amit nyújtunk, meg mi az, amit mutatunk” – mondta Zakariás Fruzsina.

Az Audi hazája

A projekt neve Az Audi hazája (This is the land of Audi), ami jelzi azt a súlyt, hogy a prémium autógyártók között az Audi volt az első, aki a rendszerváltás után elindította a gyárát Győrben. A márkának óriási jelentősége van a magyar gazdasági életben, és a győri gyár harminc éves évfordulója is adta az apropót, hogy ezt három éven át „hangosan” ünnepeljék.

Az együttműködés tavaly megkezdődött már az autókiállítással kapcsolatban, ennek farvizén kerestek további felületeket a reptéren. „Adta magát ez az óriási tér, az óriási felület, ahol azt gondoljuk, hogy méltón tudjuk ünnepelni a harminc évet, és mindez a diákokkal közösen hab a tortán” – zárta gondolatát Zakariás Fruzsina, az Audi Hungária márkaigazgatója.

(Nyitóképen: Ördög Nóra, Audi márkanagykövet, Kiss Bence, a pályázat nyertese és Korodi Helga, a pályázat különdíjazottja).

Nyitókép: Audi Hungaria

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »