Deutsch Tamás is bajba kerülhet

A Gestapót emlegető Deutsch Tamás kizárását szeretnék néppárti képviselők – derül ki egy aláírásgyűjtésből, amelyet egy osztrák néppárti politikus kezdeményezett. 

A Népszava szerint a Manfred Weber frakcióvezetőnek címzett levélben azt írták, hogy döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait.

Felidézik, hogy Deutsch Tamás delegációvezető nemrégiben a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését. A bajor politikus újságíróknak nyilatkozva azt állította, hogy Orbán Viktornak nem kell tartania a jogállami szabályoktól, ha Magyarországon függetlenek a bíróságok és szabad a média.

Hírdetés

Deutsch erre úgy reagált: a Gestapo és az ÁVÓ jelszava volt az, hogy ha nincs takargatnivalód, akkor nem kell félned. Ezt a véleményét aztán két interjúban is megismételte.

A fideszes politikus kizárásának kezdményezői szerint a frakció minden egyes tagját sérti, hogy a jogállam tiszteletben tartásához való ragaszkodásukat a nácizmushoz, illetve a kommunizmushoz hasonlítják.

A nácizmus és a kommunizmus sötét napjainak Európája és a mai Európai Unió között éppen az a különbség, hogy ma jogállam van, a bírák függetlenek, a szólás és a média szabad.

Az aláírásgyűjtők szerint sokkoló és szégyenteljes Deutsch nyilatkozatai. Éppen ezért azt javasolják, hogy kizárásáról a politikai csoport december 9-iki ülésén szavazzanak a tagok.  


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »