Deutsch Tamás elárulta, mikor dönthet néppárti tagságának sorsáról a Fidesz

Deutsch Tamás elárulta, mikor dönthet néppárti tagságának sorsáról a Fidesz

Már januárban dönthet néppárti tagságának sorsáról a Fidesz – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője sajtóértesülésekre reagálva. Az európai parlamenti képviselő szavai szerint lehetséges, hogy a Fideszt egy új együttműködés reményében több néppárti tagpárt is követi majd.

A Népszava értesülése szerint az Európai Néppárt február 3-4-ikén összeülő politikai gyűlése dönt a Fidesz jövőjéről a pártcsaládban, a döntéshez már a néppárti bölcsek tanácsának jelentése is elkészült és Donald Tusk pártelnök asztalán fekszik.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője jelezte: a néppárti jelentésről és a készülő politikai gyűlésről sem kaptak hivatalos tájékoztatást a Néppártól. Az EP-képviselő azt is leszögezte: a tagságról a döntést a Fidesz fogja meghozni.

A döntést a Fideszben a néppárti irány fogja meghatározni

– fejtette ki Deutsch Tamás.

Azt mondta: a Fidesz döntése a sorsáról tárgyaló néppárti politikai gyűlés előtt, akár még januárban megszülethet. Azt nem egyértelműsítette, hogy a Fidesz a Néppártban folytatja-e az európai parlamenti munkát vagy egy másik, esetleg egy újonnan felálló pártcsaládban, azt viszont jelezte, hogy a legtöbb, Fideszhez közel álló párt, akivel tárgyalhatnak egy új együttműködésről, a jelenlegi pártcsaládjukban van.

A politikus

Hírdetés

nem tartotta elképzelhetetlennek, hogy ez az együttműködés a Néppárton kívül valósul meg, részletekről azonban nem beszélt.

Deutsch Tamás ugyanakkor pontokba szedte pénteken a kormánypártok EP-képviselőinek céljait. Mint mondta, a többi között a bevándorlás megállításáért, az uniós adóharmonizáció ellen, és a klímacélok elérése érdekében tett konkrét cselekvésekért dolgoznak majd a Fidesz-KDNP képviselői 2020-ban az Európai Parlamentben. Az EU-nak egy olyan új szabályozást kell kialakítania, amely egyszer és mindenkorra leveszi a napirendről a migránsok betelepítését, illetve kötelező áttelepítését – fogalmazott a politikus.

A 2021-2027 közötti uniós költségvetéssel kapcsolatban Deutsch Tamás hangsúlyozta: egy igazságos, a magyar polgárok érdekeit figyelembe vevő büdzsére van szükség, amely legfeljebb csak annyival csökken, amennyit az Egyesült Királyság kilépése indokol.

Deutsch Tamás szerint az EU-nak bővítési fordulatra van szüksége.

A Fidesz-KDNP delegációvezetője az uniós gazdaságpolitika területén is fordulatot sürgetett, és hangsúlyozta, hogy a szuverén adópolitikát meg kell védeni.

Deutsch Tamás sürgette a klímavédelemre vonatkozó konkrét cselekvéseket, és az ezekhez rendelt forrásokról szóló döntéseket. Úgy látja:

a magyar ellenzék EP-képviselői a hazájuk ellen politizálnak.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: a következő hónapokban az összes, Magyarországgal kapcsolatos „megmosolyogtató politikai sci-fi” napirendre kerül majd Brüsszelben, és „eddig senki által nem ismert intézetek és civil szervezetek” pedig a magyarországi jogállamiság sérelmét bemutató, „indulatos tirádákat” jelentetnek majd meg a kormányt gyalázó magyar ellenzéket másolva.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »