Deutsch: No karlendítés, no letérdeplés

Deutsch: No karlendítés, no letérdeplés

A Fidesz EP-képviselője a közösségi oldalán írt arról, hogy a magyar labdarúgó-válogatott korábban sem engedett a politikai nyomásnak.

„Nyolcvanhárom éve az angol labdarúgó-válogatott, engedve a korszellemnek, náci karlendítéssel tisztelgett Berlinben egy válogatott mérkőzés előtt, néhány napja pedig az ír labdarúgó-válogatott, engedve ismét a korszellemnek, letérdepelve szolidarizált egy válogatott mérkőzés előtt” – olvasható Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének megjegyzése a közösségi oldalán. A jobboldali politikus emlékeztetett: „A magyar nemzeti válogatott nyolcvan éve és most is vigyázzban állt.”

„No karlendítés, no letérdeplés. Respect. Ennyi.” – zárta rövidre Deutsch.

Hírdetés

 

Az utóbbi napokban kezdett el az interneten terjedni egy fotó, melyen látható, hogy 1938 májusában, a Berlinben rendezett Németország–Anglia futballmérkőzés előtt mindkét csapat játékosai náci karlendítéssel tisztelegtek, míg egy másik felvételen az 1940. áprilisi Németország–Magyarország mérkőzés előtti csapatképen az látszik, hogy csak a német csapat alkalmazta a karlendítést, míg a korabeli Képes Sportban közölt felvétel tanúsága szerint a teljes magyar válogatott (és a belga játékvezető) megtagadta azt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »