Deutsch: Cseh Katalin hazudott arról, hogy minden rendben van a céges ügyeivel

Deutsch: Cseh Katalin hazudott arról, hogy minden rendben van a céges ügyeivel

Katka ennyi volt!

Hazugság volt az, amit Cseh Katalin mondott, hogy minden rendben van a céges ügyeivel, mert ha minden rendben lenne, akkor nem kezdett volna el vizsgálódni az uniós szerv

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deutsch Tamás, aki korábban bejelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) a momentumos politikus sajtóban megjelent céges ügyei kapcsán. A Fidesz EP-képviselője elmondta: előzetesen ő is arra számított, hogy az ilyenkor beváltnak tekinthető módszer szerint az OLAF minden vizsgálat nélkül el fogja utasítani a bejelentést. Azonban, mint arról lapunk is beszámolt, nem így történt, elkezdték a vizsgálatot Cseh Katalinék ügyében. 

– Biztató dolog, hogy megkezdték a vizsgálódást, mert van egy megalapozott gyanú, aminek a körülményeit érdemben meg kell vizsgálni – vélekedett a politikus, hozzátéve: akárcsak egy tagállami nyomozó hatóság, az OLAF is további konkrét témakörökben kért információkat a bejelentőtől. 

Deutsch Tamás azokat a nyilvánosság előtt is ismert információkat fogja összegyűjteni, melyeket a Bennfentes.net, majd más portálok hoztak nyilvánosságra Cseh Katalin céges ügyeivel kapcsolatosan. 

Előzetesen a terjedelmi korlátok miatt nem lehetett ezeket mind elküldeni. 

Hírdetés

– Az OLAF fő szabály szerint lefolytat egy vizsgálatot, és ha büntetőeljárást tart szükségesnek, akkor a tagállami hatóságot hívja fel ennek a lefolytatására – tájékoztatta lapunkat Deutsch Tamás. Hozzátette: Magyarországon a baloldal által sokat kritizált Polt Péter vezette ügyészség vezényletével 43 százalékban elindítják az eljárásokat az OLAF javaslatára, ezzel az uniós átlagnál jobb aránnyal élen járunk az EU-ban. 

Ha és amennyiben büntetőeljárás lefolytatását látja indokoltnak az OLAF, akkor arra a magyar hatóságot vagy az illetékes kormányzati szervet fel fogja szólítani

– mondta az ügy folytatásával kapcsolatosan az EP-képviselő. 

Kreft-Horváth Márk – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »