Derékig érő döglöttbaromfi-kupac fogadta az ellenőröket egy vágóhídon

Derékig érő döglöttbaromfi-kupac fogadta az ellenőröket egy vágóhídon

Súlyos technológiai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfi vágóhíd működését. A hatóság nemcsak a vágóhidat ellenőrizte, hanem az ott bérvágatást végző élelmiszer-vállalkozás termékeinek ellenőrzését is – írta honlapján a hivatal.

A Nébih összesen több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, illetve emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket vont ki a forgalomból. További több mint 100 tonna, selejtként megjelölt húst hatósági felügyelet mellett semmisítik majd meg.

Hírdetés

A vágóhídon elképesztő körülmények fogadták az ellenőröket: a fagyasztásra szánt termékeket több napig a folyosón tárolták; a vágószalagról közvetlenül a padozatra hullottak a csirkék, az emberi fogyasztásra szánt szárnyasok testét a földről szedték össze a dolgozók.

A Nébih mint mindig, most is forgatott a helyszínen. A felvétel magáért beszél: baromfi baromfi hátán, hatalmas kupacokban áll a csirkehús, és vér folyik a kövezeten.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »