DÉNESKE

DÉNESKE

Na most Kálmánka után itt van Déneske Ózdról.

Lássuk előbb a hírt:

Erőszakkal fenyegetőzött egy jobbikos 

Erőszakra buzdító, trágár bejegyzést tett közzé a Jobbik ózdi elnöke a párt Facebook-csoportjában. Kupás Dénes az övétől eltérő politikai nézeteket vallókat próbált megfenyegetni, köztük egy helyi fidelitasos politikust. Közben Sneider Tamás pártelnök a Jobbik szabadságharcáról beszélt egy interjúban.

Veréssel, fizikai erőszakkal fenyegetett meg több olyan embert – köztük egy helyi fidelitasos politikust – Kupás Dénes, a Jobbik ózdi alelnöke, akik az övétől eltérő politikai véleményen vannak – írta tegnap a PestiSrácok.hu.

– Itt már nem szavakra, hanem tettekre van szükség, eljött az idő az erőszakra, és szakértők is egyetértenek abban, hogy evolúciós szempontok alapján a társadalom erőszakos átformálása elkerülhetetlen – jelentette ki Kupás az ellenzéki párt Facebook-csoportjában közzétett bejegyzésében, amelyet egy gépfegyveres idős nő fotójával illusztrált.

A hírportál közlése szerint a csoport adminisztrátorai Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere – akitől szintén nem áll távol az agresszív viselkedés, hiszen egy hangfelvétel tanúsága szerint anális erőszakkal fenyegette meg egyik női beosztottját –, valamint párttársa, Fidrus Péter alpolgármester.

Hírdetés

A lap beszámolt róla, hogy az ózdi Fidelitas vasárnap nyílt levelet írt a város jobbikos vezetésének, amelyben azt kérdezték Janiczakéktól, meddig támogatják még politikusaik és szimpatizánsaik nyilvános gyűlölködését, s végül azt kérték, határolódjanak el agresszív párttársaiktól, köztük Kupástól, és a jövőben akadályozzák meg a gyűlöletbeszédet.

Bár a polgármester enyhe feddésben részesítette az agresszív, trágár jobbikosokat, akik – mint fogalmazott – viselkedésükkel feladták a magas labdát a „fideszes médiának”, azzal hárította el magától a felelősséget, hogy közölte: szabadságát tölti, és lemondott a Facebook-csoport moderátori tisztségéről.” (Magyar Idők)

Ebből is látszik, hogy Déneske nagy filozófus. Hasonlatos a viccbéli Ivan Ivanovicshoz, a nagy szovjet filozófushoz a hetvenes évekből, aki ül moszkvai panel lakásában a tizedik emeleten, és ekképpen morfondírozik magában:

-Igazságtalan az élet… Ott volt Heidegger, teljesen bizonytalan nemi identitással; Nietzsche, szintúgy; Hegelért se mennék tűzbe. És itt vagyok én, Ivan Ivanovics, a nagy szovjet filozófus a hatalmas faszommal, és nem jut eszembe semmi…

Így filozofál Déneske is, és szerinte ugye hetven-nyolcvan évenként vért kell ontani, mert ez valamiféle „evolúciós szempont”. Hát persze. Pontosan eddig jutott „gondolkodásban” a marxizmus-leninizmus, és elődje, a jakobinus diktatúra is. Na meg a Déneske Ózdról.

Aki aztán annyira megfáradt a fene nagy töprengésben, hogy megfelelő mennyiségű alkoholos ital bevétele után olyan hirtelen aludt el az árokparton, hogy nem volt ideje eltenni a pöcörőjét.

Pampalini, a nagy vadász szundikál egyet.

Tisztára, mint Ivan Ivanovics.

(A szánalmas kis részletet kegyeleti okokból kikockáztuk.)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »