Demszky Gábor is beállt Magyar Péter mögé

Demszky Gábor is beállt Magyar Péter mögé

A volt főpolgármester szerint a Tisza Párt elnöke hozhatja létre a korábban általa elképzelt harmadik pólust.

Magyar Péter több korábbi interjújában elárulta, hogy gyermekéveinek egyik példaképe Demszky Gábor korábbi SZDSZ-es főpolgármester volt, akinek a plakátja ki volt tűzve a szobája falára. A Tisza Párt vezetője több nyilvános beszélgetése során megerősítette ezt, a napokban pedig Demszky Gábor is méltatta Magyar Pétert, és mint az ő korábbi munkásságát folytató politikai tényezőt nevezte meg a Tisza Párt vezetőjét.

„A legdurvább hiba elhinni, hogy a nemzet végérvényesen kettészakadt. Magyar Péter színre lépése és népszerűségének gyors növekedése is ezt igazolja és ezért elfogadható a számomra. Nincs itt olyan választóvonal, amely a nemzetet két, ennyire ellenséges táborra osztotta volna. A magyar polgárok azt várták, hogy jöjjön végre valaki, jöjjön egy párt, mely túllép ezen az őrületen” – írja Facebook-posztjában Demszky Gábor.

Hírdetés

A kétpólusú rendszer állandósított és könyörtelen ideológiai háború, a menny és a pokol harca a volt főpolgármester szerint, és úgy véli, a szolidaritás, a jogtisztelet, a magántulajdon és az egyéni szabadság védelme azok a polgári értékek, amelyekből semmilyen körülmények között sem engedhetnek, mert a magyar demokrácia fundamentumát képezhetik.

Mindig is a harmadik pólus szándékozott lenni, aki az ország kibékítésén dolgozott már a 2000-es években, de ez akkor meghiúsult – írja a bejegyzés alatti hozzászólások között, és szerinte a Tisza Párt viszont pólusképző erővé válik és az általa korábban megfogalmazott elképzelések szerint működik majd.

Egy másik posztban Demszky Gábor Magyar Péter sikerének titkáról ír, „a politikai vezetőknek láthatóknak kell lenniük, és hatást kell gyakorolniuk. Azt a benyomást kell kelteniük, hogy ők „megoldóemberek”, képesek változtatni a dolgokon.” Példaként Jacques Chirac-ot és Tony Blairt említette, és közölte Magyar Péterről: „Szövetséget kell kötni a nyilvánossággal, megkerülni a pártokat, saját felületen kommunikálni az emberekkel, ezt el kell ismerni, hogy professzionálisan csinálja.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »