Demokratikusan listázna az MSZP

Emlékeznek még Gyöngyösi Márton elhíresült listázós kijelentésére? 

Hát persze, hogy emlékeznek. Nem is nagyon tehetnének mást, hiszen az erre szakosodott médiaguruk és értelmiségünk manipulációra oly hajlamos képviselői gyakorlatilag végigturnézták a világsajtót az Egyesült Államoktól Bissau-Guinea-ig az eredeti jobbikos javaslatot nyakon szúró parlamenti felszólalással.

Apropó, Bissau-Guinea. Úgy tűnik, ez a távoli, kicsi és szegény ország a motorja kishazánk 2014-es országgyűlési kampányának. Olyannyira, hogy Welsz Tamás, Simon Gábor és a hamis útlevél(ek) ügye miatt ma Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke egyenesen azt kezdeményezte: nyilatkozzanak az országgyűlési képviselők, rendelkeznek-e a magyaron kívül más állampolgársággal is.

Juj.

Mielőtt azonban az asszonyt, gyereket, bőröndöt sebtében autóba pakolná, és a boldog, szabad nyugat felé taposná a gázt a kedves olvasó, megnyugtatom: Molnár Zsolt sietve hozzátette (mintha ő is érezné, itt bizony átlépte a balliberális Rubicon szeszélyes vízjárású patakját: nem lehet ezt a kérdést az MSZP-re vagy – mint a Jobbik korábban próbálta – Izraelre szűkíteni .

Nem hát. Az eredeti jobbikos javaslat ugyanis nem szűkített volna le semmit, de ezt vagy tudja Molnár Zsolt és épp lelkiismeretesen hazudik nem mond igazat, vagy csak simán a freskókat bámulta Gyöngyösi alaposan elbaltázott felszólalása alatt.

De tudják mit? Korrekt leszek. Molnár Zsoltnak igaza van. Legyen nyilvános, kinek a zsebében lapul két (három, sok?) útlevél! Tudjuk meg végre, ki melyik csapatban focizik, hiszen ülhet egy baráti ország titkos lobbija is a parlamenti széksorokban (egy lengyellel épp ki is egyeznék), nem feltétlenül idegen nagyhatalmak ötödik hadosztálya szerveződik az ülésterem mögötti WC-ben. Más kérdés, hogy egyrészt nagy valószínűséggel nem a bissau-guineai-magyar kettős állampolgárok lesznek a legtöbben, másrészt a szórásból – érzésem szerint – épp az izraeli kettős állampolgárok fognak majd valamilyen oknál fogva kimaradni, de ne legyen igazam (amúgy sem hiszem, hogy Izrael paklijában épp a kettős állampolgárság lenne a legütősebb lap).

Persze addig el is kéne jutni, amihez politikai akarat sem ártana. Vajon az MSZP most megijed és elhatárolódik saját magától, esetleg a DK kezdeményezi az MSZP feloszlatását, mint tette azt a demokrácia jegyében a Jobbik esetében? Vagy a Fidesz most érzi, hogy elveszett soha nem is nagyon létezett nemzetközi tekintélyét az MSZP kárára tápolja fel? Vagy a két évvel ezelőtt oly szorgalmas balliberális értelmiség kezd vad táncba a Der Spiegel hasábjain?

Vagy végre kiderülhet, ki a kettős állampolgár a magyar Országgyűlésben, mindenki megtudhatja, aki erre kíváncsi, és lezárhatjuk ezt az egyre értelmetlenebb vitát.

Bazsó Bálint


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »