Demokrata képviselő: Ne hívjuk fasisztának az ellenfeleinket!

A rövid távú politikai haszonszerzés érdekében ellenfeleiket ördögi karikatúráknak állítják be, akik az ország elpusztítására törnek – így jellemezte a demokrata kormányzatot és a párt retorikáját Jared Golden demokrata képviselő, aki a Donald Trump elleni merénylet óta ezt nem látja folytathatónak. A Donald Trump volt elnök ellen elkövetett merényletet követően fel kell tennünk magunknak a kérdéseket országunk jövőjéről, hogy mit szeretnénk, és hogy mit hagyunk itt gyermekeinknek – írta Jared Golden az X-en.

A maine-i demokrata képviselő szerint katasztrofális lenne, ha ez így folytatódna. Ehelyett véget kell vetni a túlzásoknak – mondta, elítélve a politikai ellenfelek fasisztaként, tekintélyelvűként vagy éppen szocialistaként való beállítását.

Hírdetés

„Rövid távú politikai haszonszerzésre törekedve szívesen eltúlozzák a nézeteltéréseinket, és politikai ellenfeleiket ördögi karikatúráknak állítják be, akik az ország elpusztítására törnek” – utalt az ország vezetőire a képviselő. A törvényhozó szerint „erős a félelem és aggodalom országunk jövőjével kapcsolatban, míg a demokrácia szokásos és kipróbált eszközei már nem tűnnek megfelelőnek a közjó védelmére. Ennek fényében sajnos nem meglepő a politikai indíttatású erőszak növekedése Amerikában”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »