Demeter Mártát nem vették fel az LMP-be – komcsi kutyából…

Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő pártba való felvételét elutasították – tudta meg a 24.hu. A 2007-ben az MSZP-ben indító képviselőnő tíz év után hagyta ott a szocialistákat, az LMP tagság egy része szerint kicsit talán túl gyorsan.

A 24.hu úgy tudja, az LMP néhány tagja megtorpedózta Demeter Márta, korábbi szocialista politikus felvételét a pártba. A portál kérdésére a képviselőnő úgy reagált, „segítő tag vagyok legalább fél éve, a tagságom pedig folyamatban van”.

Hírdetés

A 24.hu kifejti, utóbbi státusz azt jelenti, hogy az LMP országgyűlési képviselője jelenleg nem választható párttisztségre, és hivatalosan nem szavazhat belső kérdésekben. Miközben a politikusnő az elmúlt időszakban rengeteget szerepelt Szél Bernadettel közösen, ráadásul április 8-án a párt egyéni jelöltjeként indult a budapesti 9-es választókerületben, majd a párt országos listájának 7. helyéről bejutott a Parlamentbe, ahol az LMP frakciójának is tagja lett, a párt bizalma mégsem töretlen irányában.

Demeter ugyanis tíz éven keresztül volt az MSZP tagja, amíg 2017. február 1-jén nem szakított a szocialistákkal az LMP kedvéért. Tóth Balázs, az LMP kőbányai szervezetének vezetője a 24.hu-nak úgy reagált, „volt, aki szerint túl gyors volt az átmenet”. Bár szerinte a képviselői együttműködésről annak idején ellenszavazat nélkül döntöttek, a tagfelvételi eljárást, a kőbányai szervezeten kívülről befutott néhány vétó.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »