Demeter Márta a magyar politika nagyon sötét lova

Demeter Márta a magyar politika nagyon sötét lova

Az álhírgyártó Demeter Márta családi és politikai kapcsolatrendszeréről szóló legfrissebb hírek alaposan átírhatják az ellenzéki pártok működésére vonatkozó eddigi elképzeléseinket. A teljes ismeretlenségből érkező MSZP-s, aztán független, aztán LMP-s parlamenti képviselő édesapja már 2011 óta a Jobbikban politizál.

A szemmel láthatóan egyetlen írott és íratlan magyar parlamenti hagyományt és szabályt betartani nem akaró Demeter Márta személye és tevékenysége egyre rejtélyesebb.

Az Origo derítette ki, hogy a 2010-es években fiatal parlamenti képviselőnőként azonnal a politika élvonalába került Demeter Márta politikai pályafutása sok minden, csak nem egy szokványos karrierút.

Teljes homály fedi, hogy vajon kinek a segítségével, valamint miért került az MSZP parlamenti képviselői közé a teljes ismeretlenségből érkező Demeter Márta. 

Ahogy azt sem lehet tudni, hogy milyen személyes érintettség, kapcsolati háló, illetve kötődés miatt választotta a honvédelmi és nemzetbiztonsági ügyeket szakterületévé a fiatal szoci politikusnő. Érdekes módon Demeter személyében egy olyan parlamenti pártpolitikusról van szó, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem biztonságpolitikai szakára járt, de diplomát nem szerzett, ugyanakkor viszont szemmel láthatóan otthonosan mozog a katonai és nemzetbiztonsági tárgyú ügyekben.

Persze a miniszterelnök lányát egy Ciprusról induló katonai gépre vizionáló Demeter Mártával összefüggésben azt is titok övezi, hogy vajon honnan szerezte vagy kapta az igazságot nélkülöző álhír alapjául szolgáló információt az LMP-s képviselőnő?

A napokban pedig tovább fokozódott a titokzatos összefüggések sorozata a jelenleg éppen LMP-s képviselőnővel kapcsolatban, amikor is kiderült, hogy Demeter Márta édesapja is érintett a politika világában, mégpedig a hajdan még radikális jobboldali nézeteket hangoztató Jobbiknál. 

Hírdetés

Az Origo beszámolója szerint Demeter Márta édesapjáról egy korábbi jobbikos országgyűlési képviselő, a Barikád pártlap korábbi főszerkesztője, Pörzse Sándor árulta el, hogy az egyik jobbikos szervezetüknek a tagja. Pörzse még júniusban mondta el Kálmán Olga nagyot bukott és azóta meg is szüntetett műsorában, hogy Demeter Márta apja az egyik jobbikos helyi alapszervezet egyik vezetője.

A volt főszerkesztő, egykori sportriporter Pörzse még nevetgélt is azon, hogy viccesen nézhetett ki Demeteréknél egy karácsonyi vacsora, hiszen az LMP társelnöke 2011-ben még nagyban az MSZP tagja volt, amikor édesapja belépett a Jobbikba.

Tehát az MSZP parlamenti képviselőjévé vált Demeter Mártának az édesapja pont akkor lépett be az önmagát antikommunistának meghatározó Jobbikba, amikor a lánya megkezdte a parlamenti politikai karrierjét az MSZMP jogutódjának számító ballib pártban. 

Finoman szólva is annyira ellentmondásos és nem életszerű az a kép, ami ezekből a történetekből kibontakozni látszik, hogy talán nem túlzás Demeter Mártával összefüggésben azt feltételezni, hogy a fiatal politikusnő talán nem is a saját maga kedvéért politizál, hanem sokkal inkább valamilyen megbízást teljesít.

Vincze Viktor Attila – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »