Délutántól megszűnik a jó világ

Délutántól megszűnik a jó világ

A köd hamar megszűnik, az ország nagy részén kisüt a nap, délután és este viszont megszűnik a jó világ: többfelé erősen felhős lesz az ég, de csapadékra nem kell számítani.

Az ország nagyobb részén hétfőn még számítani lehet többórás napsütésre, ugyanakkor a nap második felében egyre több helyen növekedni kezd az alacsony szintű rétegfelhőzet, este már többfelé lesz erősen felhős az ég. Csapadék azonban ekkor sem lesz, és többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5, 10 fok között alakul, délnyugaton lehet kicsit melegebb is. Késő estére -2, +4 fok közé hűl a levegő.

Hírdetés

Délnyugat felől a magasban ismét egyre enyhébb, hétfő estétől növekvő nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk, amely kedvez az alacsony szintű rétegfelhőzet képződésének.

Figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területén hétfő éjfélig: az éjszaka képződött ködfoltok napközben mindenütt megszűnnek.

Az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Ez kedvezően befolyásolhatja hangulatunkat, közérzetünket, érdemes minél több időt a szabadban tölteni. Napközben melegfront jellegű hatással számolhatnak a különösen érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság, vérnyomás-ingadozás. Csökkenhet a koncentrálóképesség.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »