Delfineket is bevet Izrael a palesztinok ellen

A Hamász azt állítja, hogy elitegységei kamerákkal, sőt emberi élet kioltására alkalmas íjakkal felszerelt delfint fogtak a Földközi-tenger Gázai övezethez tartozó partjainál – írja több izraeli hírportál.

Állítólag gyakorlatozás közben húztak partra egy kamerákkal, fegyverekkel felszerelt delfint a Hamász elitegységei a tengerből a Gázai övezetben – írja az ynetnews.com izraeli hírportál egy palesztin lapra hivatkozva. Az elitegység tagjainak gyanús lett az állat viselkedése, ezért mentek be érte a vízbe, majd az átvizsgálásakor találtak rá a "kémtevékenységhez használatos eszközökre".

A delfin elfogására állítólag hetekkel ezelőtt sor került, de csak most adott hírt az esetről a média. Az izraeli katonai rádió úgy tudja, hogy az állatot a Hamász tengerészeti egységei tették ártalmatlanná.

Az állat további sorsáról semmit sem tudni.

Hírdetés

Nem ez az első eset, hogy Izraelt állatok hadászati célú bevetésével gyanúsítják. 2010-ben az egyiptomban vették egészen komolyan azt az eshetőséget, hogy a Moszad küldött cápákat a Vörös-tengeri üdülőhelyekre a turisták elriasztása céljából. Korábban a török médiában jelentek meg olyan fejtegetések, hogy Izrael jeladóval felszerelt madarakat irányított az országba.

A delfinek egyébként időnként tényleg okoznak bajt: júliusban egy hajókirándulás ért véget gyorsan Kaliforniában, miután egy delfin a fedélzetre ugrott, és eltörte egy nő lábát. A balesetet szenvedett nő akkor azt mondta, hogy az állat ugyanúgy megijedhetett, mint ők.

A delfinek hadászati célra mindenesetre alkalmasak: a NATO történetében először tavaly vettek részt harci delfinek – és oroszlánfókák is – a katonai szövetség és Ukrajna közös hadgyakorlatán a Fekete-tengeren. Az állatokkal a radarrendszerek megzavarását, aknakeresést és katonai búvárok észlelését gyakorolták.

(Origó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »