Dél-Szlovákia ideiglenes visszacsatolása – kérvény

Dél-Szlovákia ideiglenes visszacsatolása – kérvény

Tisztelt mindenkori szlovák kormány! Remélem levelem jó egészségben találja Önöket, az elmúlt 28 év kormányfőit, minisztereit, igen, köztük magyar nemzetiségűeket is. Friss csapásként nyilallt a szívünkbe a hír, hogy a következő 20-30 évben egy körömpiszoknyi aszfaltot sem szánnak szeretett szülőföldünkre, amelyet jelenleg Dél-Szlovákiának neveznek, de mi, egymás között csak Felvidéknek hívunk (ezért most jár egy kollektív fekete pont az aktuális Klustól…).

Mi teljes mértékben megértjük Önöket, hogy ez a régió, amely a mi szülőföldünk – mellesleg ahol minden áldott nap legalább egy tucat szlovák család telepedik le, vagy egy nagymama utáni házat megvásárolva, vagy egy új utcasor kulcsrakész házába – szóval, hogy Önök számára ez a táj idegen.

Önök úgy döntöttek tehát, hogy ez a föld nem érdemel utat, se gyorsforgalmit, se pályát, se viaduktot, se hidat. Ja, elnézést, az utóbbiak nem is nagyon kellenek, mert, hát itt a sík, meg a lankás vidékeken egy kis földmunkával gyorsabban és olcsóbban készülhetnének a városainkat összekötő sztrádák, mint az északi hegyekben.

Hírdetés

Tisztelt mindenkori szlovák politikusok!

Kellő alázattal kérem Önöket, fogadják el az alábbi javaslatomat. Adják kölcsön Dél-Szlovákiát Magyarország kormányának vagy 30 évre. Ne aggódjanak, nem fog elveszni, csak itt lesz, a szomszédban. Ez alatt a harminc év alatt majd a magyar kormány épít itt ezt-azt, összeköti a természetes régiókat, felépíti mindazt az itt élő magyarnak, szlováknak, amit Önök mindeddig „elfelejtettek”, és a hosszú távú terveiket olvasva továbbra is szándékoznak elfelejteni…

Kérem, fontolják meg ezt a javaslatomat, higgyék el, mindenki jól járna így.
Aztán majd 30 év után Magyarország visszaadná Önöknek Dél-Szlovákiát, feltéve, ha még akkor lesz Szlovákia – bár, ahogy az Önök munkáját elnézi az ember 1993 óta, erre kicsi az esély –, de ez már nem a mi bajunk lesz.
Kérem, fogadják el a konstruktív javaslatunkat.

Üdvözlettel:
egy kollektív bűnös magyar


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »