Dél-Somogy felé tereli a kerítés a bevándorlókat?

A szerb határon épülő drótkerítés egyik hatása az lehet, hogy a „menekülteket” Baranya, Dél-Somogy és Zala felé tereli – egyre több helyütt hallani ilyen véleményeket – írja a Sonline.hu. 

Sokak szerint nem véletlen, hogy épp itt, a Dél-Dunántúlon hoz létre új menekülttáborokat a kormány. S bár a dolgok jelen állása szerint Somogyban nem lesz tábor, Baranyában és Zalában már megkezdődött a kialakításuk. Közvetve Somogy sem ússza meg, hiszen a somogyi megyehatártól alig néhány kilométerre nyit hamarosan a martonfai tábor. Amely ellen már most minden eszközzel tiltakozik a baranyai falucska lakossága (Martonfáról itt olvashat részletesen – a szerk.)

Hírdetés

Felemás érzése van a dél-somogyiaknak a menekültkérdéssel kapcsolatban. Élénken él még az emlékezetekben a délszláv válság és a nagyatádi menekülttábor. Bár a jelenlegi helyzet alig hasonlítható a húsz évvel ezelőttihez, az idegenek tömeges megjelenése és egy somogyi menekülttábor létrehozásának esélye egyaránt riasztó a nagy többségnek. A lap által megkérdezettek egy része bízik a Drávában, mint természetes akadályban, mások azt mondják: ha Földközi-tenger sem akadály a menekülteknek, miből gondoljuk, hogy egy folyó az lehet? A többség együttérez a menekültekkel, de félti környezete amúgy sem fényes közbiztonságát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »