Dél-koreai korrupciós botrány

Dél-koreai korrupciós botrány

A dél-koreai állami korrupcióellenes bizottság hétfőn közölte, hogy összesen 353, szabálytalan foglalkoztatással kapcsolatos esetet tárt fel az elmúlt hét évből a nemzeti választási felügyeletnél (NEC), amellyel szemben korábban felmerült a gyanú, hogy néhány vezetője a befolyását használta fel gyermeke álláshoz juttatásához.

A dél-koreai korrupcióellenes és állampolgári jogi bizottság jelentése szerint a foglalkoztatási korrupciós botrány ügyében folytatott vizsgálat során 58 olyan személyt azonosított, akiket törvénytelen módon vettek fel felelősségteljes pozícióba a választási felügyeletnél.

Hírdetés

Mivel a választási felügyelet nem volt maradéktalanul együttműködő az adatszolgáltatás terén, a bizottság nem tudta felmérni a nem köztisztviselői állások általános foglalkoztatási arányát, illetve a szakmai tapasztalatot igénylő köztisztviselői pozíciókban foglalkoztatott személyek és munkáltatóik közötti családi vagy egyéb kapcsolatokat.

Emellett ajánlásokat is tettek a a nepotizmussal gyanúsított felügyeletnek a munkaerőfelvételi eljárás javítására, beleértve az álláshirdetések szabványosított módszereinek bevezetését és az állásinterjúk szűrési folyamatának javítását.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »