Dél-Koreában mintegy 74 koronavírusból kigyógyult pácienst újra pozitívan teszteltek koronavírusra

Dél-Koreában mintegy 74 koronavírusból kigyógyult pácienst újra pozitívan teszteltek koronavírusra

Nyitókép: abcnews.com

Dél-Korea csütörtökön jelentette be, hogy legalább 74 koronavírusból kigyógyult páciensét a kórházból való hazaengedés után újra pozitívan tesztelték koronavírusra.

A dél-koreai betegségmegelőző központ (KCDC) igazgatónője szerint az egészségügyi hivatalok a koronavírus-mintákat és a vérplazmákat tesztelték, hogy ebből derítsék ki azt, hogy azok a páciensek, akik újból koronavírusosak lettek, továbbra is terjeszthetik-e a vírust másokra, illetve a szervezetük kellőképpen kialakította-e az ellenanyagot.

A központ igazgatónője azt is elmondta, hogy némelyik páciensnek semmilyen tünete nem volt, a koronavírustesztjük mégis pozitív lett. A többieket azért tesztelték le, mert ismét légzési nehézségeik voltak.

A dél-koreai képviselők egyelőre nagyon óvatosan nyilatkoznak arról, hogy a teljes gyógyulás után ismét meg lehet-e fertőződni a vírussal.

Hírdetés

Hjok-min, a szöuli Jonse Egyetem Orvostudományi Karának professzora szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a vírus azoknál aktiválódik újra az első kigyógyulás után, akinek a teste nem építette ki teljes mértékben az immunitást.

 „Némelyik páciensnek, akinek sikerült kigyógyulnia a COVID-19 enyhébb változatából, valószínűleg nem sikerült kiépítenie a teljes immunitást, így előfordulhat, hogy egy bizonyos idő után a fertőzés ismét visszatér”

– magyarázta a professzor, majd hozzátette:

„A másik lehetőség az, hogy a kórházból hazaengedett páciensek olyan környezetnek vannak kitéve, ami kedvezőtlenül hat az immunrendszerükre, ez pedig koronavírus újbóli „feléledéséhez” vezethet”.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »